14.9 C
Igualada
Dijous, octubre 22, 2020

VERDE

Jaume Singla

 

Sabeu per què el partit feixista espanyol Vox utilitza el color verd en la seva imatge corporativa? Perquè “VERDE” és l’acrònim de Viva El Rey De España.
La frase política preferida dels feixistes espanyols és: “Viva España, viva el Rey, viva el orden i la ley”. Una llei i un ordre que en una monarquia són inamovibles. Són poders eterns, digui el que digui el poble. Només així, sense evolució, es pot mantenir un ideari del segle XIX. Felip VI actua com si fos el primer militant de Vox. Potser per això és el cap d’Estat que més vegades ha violat la Constitución Española.

Sense fer-ne repàs exhaustiu, podem recordar que l’octubre del 2015 ja va violar la Constitució en negar-se a rebre a la presidenta del Parlament de Catalunya –i avui presa política- Carme Forcadell. Un tràmit al qual el Cap d’Estat està obligat constitucionalment.
Que el rei truqui a diverses grans empreses catalanes per comminar-les a canviar la seu social i portar-la fora de Catalunya és una flagrant violació del seu paper constitucional, i encara més, quan ho fa per motius polítics.

Com és una greu ingerència en l’àmbit polític i parlamentari el discurs del 3 d’octubre amb el qual la Zarzuela trenca definitivament amb Catalunya i dona ales al “a por ellos” que ens dediquen tan “amistosament” els cossos de seguretat de l’Estat. O anunciar que no signaria el decret de nomenament de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat de Catalunya, en cas de ser elegit.

I per als que es pensin que el rei només viola la Constitució en contra de Catalunya, cal recordar-los la imposició de nomenar ministres d’Exteriors i d’Interior a Josep Borrell i a Grande Marlaska respectivament. Un “català” i un “basc” amb enormes “Servicios al estado” en contra de Catalunya i d’Euskadi. El primer des del Parlament Europeu on va vetar l’ús del català i l’altre des de l’Audiència Nacional (ex TOP) on va condemnar desenes d’abertzales, per citar alguns “servicios”.

I ja posat a intervenir en els assumptes de l’Estat, Felipe VI no es talla ni un pèl. Ha vetat la presencia al Consejo de ministros als militants de Unidas Podemos sense importar-li que això hagi provocat una crisi política al mantenir Espanya sense govern durant mesos i signifiqui menystenir quatre milions de vots.

La Constitució vigent a Espanya dona els màxims drets al titular de la Corona, però també l’obliga a la funció d’arbitratge i respecte a les decisions democràtiques dels ciutadans. Quan l’actual Cap d’Estat es passa literalment pel forro els seus deures constitucionals, posa les bases de l’estat feixista.

D’aquí l’amor que li tenen els de Vox, els de l’Ibex35 i el “Palco del Bernabeu”.

Compartir

1 COMMENT

Més notícies

Últimes notícies

Mor l’Àngel, el treballador de l’Hospital d’Igualada que va estar 172 dies ingressat a l’UCI

El treballador de l'Hospital d'Igualada que va estar 172 dies ingressat a l'UCI per la covid-19 ha mort aquest dimecres, segons ha informat el...

L’Ajuntament d’Igualada congela les taxes municipals per al 2021

L’alcalde, Marc Castells, ha anunciat aquest dimecres que l’Ajuntament d’Igualada ha decidit fer una “congelació total” de les ordenances fiscals, les taxes i els...

Els ingressats per coronavirus a Igualada es tornen a doblar

Ja va passar la setmana passada i es torna a repetir aquesta. Els ingressat per coronavirus a l'Hospital Universitari d'Igualada s'han tornat a doblar....

La Policia d’Igualada posa 6 denúncies per “botellons” i 35 per no dur mascareta

La tinenta d’alcalde Carlota Carner ha explicat aquest dimecres que, tal com s’ha anat fent al llarg de la pandèmia, la Policia Local d’Igualada...

L’Acadèmia Igualada edita el llibre “Descrobrim l’Anoia”

L’Acadèmia Igualada ha editat el llibre “Descobrim l’Anoia” amb la voluntat de donar a conèixer al nostre alumnat el territori, la història, la cultura...
Compartir