9.1 C
Igualada
Divendres, 1 desembre 2023

Un article de

Un monjo de Montserrat haurà d’anar a judici per un cas de pederàstia
U

Publicitat

Un monjo de Montserrat haurà d’anar a judici després que la fiscalia de Manresa hagi tancat la instrucció del cas, segons ha avançat el Periódico i ha pogut confirmar l’ACN. El fiscal sol·licita una pena de cinc anys de presó per al monjo que presumptament hauria abusat sexualment del jove de 16 anys durant un cap de setmana del mes de maig de 2019 en una cel·la del Monestir. El fiscal demana l’obertura del judici oral contra el religiós i li reclama també que repari econòmicament la víctima amb 20.000 euros pel “dany moral” que li ha causat. A més, demana decretar responsable civil subsidiari al Monestir de Montserrat. El ministeri públic considera que la víctima tenia el denunciat com un “referent personal” i un “guia espiritual”.

Els fets que s’hauran de jutjar van tenir lloc el mes de maig del 2019, tot i que la víctima no va denunciar-ho fins el 2021. De fet, el fiscal assegura que els abusos que va patir per part del religiós van causar a la víctima un trastorn per “estrès posttraumàtic”. De moment, aquest és el primer cas de pederàstia a Montserrat que anirà a judici, ja que els altres dos que s’han conegut ja han prescrit.

Segons l’escrit del ministeri fiscal, la víctima va entrar en contacte amb l’Abadia de Montserrat a través d’unes trobades que es deien ‘Montserrat Jove’ i que es feien dos cops l’any. En aquest context, el jove va establir una relació amb l’acusat. El ministeri públic apunta que la relació entre tots dos va anar creixent fins al punt que, en l’època en què van passar els fets, la víctima el tenia com un “referent personal” i “guia espiritual”. De fet, la víctima li explicava els problemes que tenia a nivell personal. En aquells moments l’acusat tenia 39 anys i la víctima 16.

Arran de la relació personal que van establir, el religiós va convidar el jove a passar un cap de setmana a l’Abadia, entre el 3 i el 5 de maig. Concretament, el monjo va pagar una habitació per al jove a les cel·les de Montserrat. Segons recull l’escrit de fiscalia, el jove va portar una ampolla de cava al monjo en agraïment per la seva invitació i l’acusat va proposar de beure-se-la entre tots dos, malgrat que el jove va dir-li que pràcticament mai havia begut alcohol i que mai s’havia emborratxat.

Després de beure’s l’ampolla, l’acusat, segons el relat del fiscal, va proposar a l’acusat d’estirar-se al llit i va abusar sexualment d’ell. La situació es va repetir durant dos dies, el 3 i 4 de maig.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies