14 C
Igualada
Dimarts, abril 20, 2021

Trobada de la UEA amb les empreses per conèixer els efectes de la pandèmia

Amb l’objectiu de conèixer quina és la situació viscuda i avaluar com afronten la pandèmia i la crisi provocada per la Covid-19, la Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) va reunir-se amb l’empresariat d’arreu del territori anoienc amb diverses empreses de cadascun d’aquests territoris anoiencs.

Primer, la UEA va organitzar una trobada amb empreses de la zona de Piera, Masquefa, Vallbona d’Anoia i Els Hostalets de Pierola. Respecte a la situació viscuda el darrer any, les empreses assistents van coincidir en l’afectació del primer confinament; on algunes d’elles van fer ERTOs o van sofrir baixades de facturació, i algunes van registrar pèrdues econòmiques.

Davant aquest 2021, les empreses van destacar que les perspectives són molt incertes, tot i que depèn del sector empresarial. D’altra banda, els sectors essencials presents van afirmar que tenen previsions bones; tot i que d’altres, van posar sobre la taula la dificultat per fer teletreball. A més, també van fer una menció especial a les empreses que treballen pel sector de l’automoció, on no entren projectes nous, hi ha molta incertesa i depenen de la recuperació d’un mercat global que està molt tocat.

Com a reptes i oportunitats, els assistents van destacar les millores de la comunicació online i xarxes socials; però també, rebre més ajudes de les administracions, que l’Estat permeti més moratòries de préstecs i impostos, diversificar l’oferta i incrementar l’exportació, formar a més especialistes industrials i vetllar perquè arribin els Fons Europeus a les empreses. Tanmateix, les empreses també van reivindicar les millores en infraestructures -que la variant de Masquefa arribi a Piera i millorar també la variant Piera-Vallbona-.

També diverses empreses situades a l’Alta Anoia van exposar la seva experiència i situació davant la pandèmia de la covid-19. Les empreses situades en poblacions com Calaf o Sant Martí Sesgueioles van destacar que aquest 2020 van acollir-se en ERTO, baixades de facturació i feines encallades.

Davant el 2021, esperen recuperar la facturació perduda, o si més no, que entrin noves comandes, poder créixer, superar el 2020 o mantenir-se; tot i que algunes de les empreses es troben amb la seva activitat empresarial força aturada degut a la baixada del turisme. També van reivindicar que en les situacions que s’hagi de tancar, hi hagin ajudes, però també, assessorament i informació àgil i clara sobre les noves mesures.

Finalment, la UEA va reunir-se amb les empreses d’Igualada, El Bruc, La Pobla de Claramunt i Òdena. Algunes empreses van destacar la parada en sec del 2020 durant el confinament perimetral, així com també, la incertesa posterior: les empreses van exposar que encaren aquest 2021 amb dubtes pels tancaments i l’estancament del consum; tot i que d’altres, de sectors com el de l’alimentació, van exposar que tenen previsions normals o bones.

En quant a reptes i oportunitats, algunes de les empreses van destacar que estan fent inversions en sostenibilitat i eficiència energètica, altres que estan llançant nous productes i implantant noves màquines, i d’altres que preveuen augmentar les exportacions a l’estranger.

Reivindiquen que calen interlocutors amb l’administració -la qual la qualifiquen de lenta-, i ajudes econòmiques equiparables a altres països com França i Alemanya. També demanen espais per a compartir eines i mesures que han aplicat les empreses per optimitzar recursos, teletreballar, ajustar efectius i eines de flexibilitat.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Enquesta: sortiràs a comprar el llibre i la rosa aquest Sant Jordi?

Després que l'any passat es traslladés el dia del llibre i la rosa a meitat d'estiu per la pandèmia, aquest 2021 tornarà a ser...

Castellolí invertirà 70.000 euros en el manteniment de camins forestals

L’Ajuntament de Castellolí aprova el Pla de Prevenció d’Incendis Forestals 2021-2026, un document que planifica el manteniment de camins forestals al municipi en els...

Orpí denuncia abocaments massius de deixalles als boscos del municipi

L'Ajuntament d'Orpí denuncia que en els darrers temps s'està produint un increment de deixalles en els boscos del municipi. "A part de l'abocament de...

S’obren les inscripcions del Concurs d’Aparadors de la Mostra Igualada

Fins al 4 de maig tots els comerços d’Igualada que ho vulguin poden inscriure’s al 9è Concurs d’Aparadors de la Mostra d’Igualada. L’activitat està...

S’estabilitza el nombre de grups confinats als centre educatius anoiencs

Si la setmana passada hi havia 23 classes aïllades a les seves cases, aquesta setmana en son 24 al conjunt de l'Anoia. Això sí,...
Compartir