9.8 C
Igualada
Dilluns, novembre 29, 2021

Tot a punt per a la Setmana Santa a Igualada i la Festa del Sant Crist

Avui divendres dia 26 de març, festivitat de la Mare de Déu de la Pietat, tindrà lloc el sisè i darrer dels Misereres o Divendres de Pregària al Sant Crist d’Igualada, que com ve essent tradicional, s’ajuntarà a la commemoració de la festivitat de la Mare de Déu de la Pietat, copatrona d’Igualada.

Festivitat de la Mare de Déu de la Pietat
Enguany la celebració es trasllada a la Basílica de Santa Maria, un emplaçament més ampli, que substituirà excepcionalment l’església de la Pietat, per poder encabir un major nombre de fidels tot complint les mesures d’aforament previstes per les normatives anti-covid.
Serà a les 19.30 hores. Presidirà la celebració el Pare Andreu Trilla. Inclourà el cant del ‘Miserere’ i de l’Adoració de les Cinc Llagues. A l’ofertori s’oferirà el ciri votiu de la ciutat a la Mare de Déu de la Pietat. Els cants aniran a càrrec de la Coral Omnes, dirigida per Carles Prat, a l’orgue Pol Requesens. Al final es cantarà la ‘Pregària igualadina a la Mare de Déu de la Pietat’ de Jaume Boloix i Canela. La celebració es podrà seguir en directe pel canal de youtube de Santa Maria d’Igualada.

Festa del Sant Crist
Enguany, els actes finals de la festa del Sant Crist d’Igualada, si bé no podran gaudir de l’esplendor habitual, si que és cert que recuperen una certa normalitat respecte l’any anterior, en que no pogueren gaudir de l’assistència de fidels.

Per motius d’aforament, tots els actes tindran lloc a la Basílica de Santa Maria. El Divendres Sant, a les 11 del matí, tindrà lloc el Via Crucis, presidit per Mn Xavier Bisbal, prior eclesiàstic. El dilluns de Pasqua, 5 d’abril, a 2/4 de 8 de la tarda, es celebraran les Vespres Solemnes, presidides pel pare Francesc d’Igualada, guardià del convent dels Frares caputxins.

L’endemà, dimarts de Pasqua, 6 d’abril, dia del Sant Crist d’Igualada, les celebracions sofriran les modificacions més importants. Enguany hi hauran dues Misses Solemnes seguides d’un acte processional amb la imatge del Sant Crist a l’interior de la Basílica. Les celebracions seran a les 11h del matí, presidida pel bisbe de Vic Mn. Romà Casanova, i a les 18:30, presidida per Mn. Pere Oliva, igualadí, vicari episcopal i canonge de la Catedral.

Als efectes de no sobrepassar l’aforament permès a la Basílica, per poder assistir a qualsevol de les dues Misses Solemnes del dia del Sant Crist, caldrà reservar plaça al Despatx Parroquial de Santa Maria (Tel 93 380 0040), fins el dimecres 31 de març, de 11 a 12 del matí i de 15 a 17 de la tarda. Els fidels hauran d’assistir a qualsevol de les dues celebracions amb la invitació que se’ls faciliti, on ja hi figurarà el lloc que hauran d’ocupar. Al final de les celebracions que tindran lloc fins el dimarts de Pasqua, i si encara hi ha invitacions disponibles, es podran recollir les mateixes.

Horaris de benedicció de rams, a Igualada i comarca

La benedicció de rams, tot revivint l’entrada triomfal de Jesús a Jerusalem, aquest cap de setmana, dies 27 i 28 d’abril, obre les celebracions de Setmana Santa.
A causa de les restriccions derivades de la pandèmia, la gran majoria de benediccions tindran lloc a l’interior dels temples, respectant l’aforament permès (30%). En alguns casos únicament hi haurà la missa de la Passió del Senyor. Caldrà tenir present el canvi d’hora de dissabte a diumenge.

IGUALADA
– Santa Maria. Dissabte a les 20h (especialment pels nens). Diumenge, a les 12,30h i a les 20h.
– Sagrada Família. Dissabte a les 20h. Diumenge a les 9,30h (en castellà), a les 12h, a les 13h (únicament benedicció, especial famílies) i a les 20h.
– Soledat. Dissabte a les 19h. Diumenge, a les 11h i a les 19h.
– Pares Caputxins. Dissabte a les 19,30h. Diumenge, a les 11,30h.
– Mare de Déu de la Pietat. Diumenge, a les 11,45h.
– Mare de Déu de Fàtima. Diumenge, a les 10h.
– Nostra Senyora de Montserrat. Diumenge, a les 11h i a les 12h (únicament benedicció).
– Carmelites. Diumenge, a les 9h.
– Asil del Sant Crist d’Igualada. Diumenge a les 10h (únicament religioses i residents)

RESTA DE LA COMARCA
– Vilanova del Camí: a les 10,45h
– Montbui (poble): a les 12,30h
– Montbui (Sant Maure): a les 11h missa i a les 12h benedicció.
– El Saió: a les 9,30h
– Òdena: a les 11h
– Jorba: dissabte, a les 19,30h
– Montmaneu: a les 13h
– Rubió: a les 10,30h
– Copons: a les 11,45h
– Castellolí: a les 10h
– L’Espelt: dissabte, a les 18,30h
– La Pobla de Claramunt: a les 12h
– Sant Martí de Tous: a les 11h
– Clariana: a les 13h
– Prats de Rei: a les 12h (només missa)
– Sant Pere Desvim: 11h (només missa)
– Sant Pere de Sallavinera: a la 13h (només missa)
– Aguilar de Segarra: a 3/4 de 10 del matí.
– Pujalt: a 3/4 de 10 del matí.
– Calaf: a 1/4 de 12 del migdia.
– Sant Martí de Sesgueioles: a 3/4 d’1 de la tarda
– Maians: A les 10,30h
– Ca n’Aguilera (Piera): a les 10,30h (només missa)
– Piera: a les 11,15h (només missa)
– Bedorc (Piera): a les 13h (només missa)
– Vallbona d’Anoia: a les 10h (només missa)
– Hostalets de Pierola: a les 12,30h (només missa)
– Capellades: dissabte a les 20h i diumenge a les 11,15h (només missa)
– Orpí (Santa Càndia): dissabte, dia 27, a les 17h (només missa).
– Miralles: dissabte, dia 27, a les 18h (només missa).
– La Torre de Claramunt: a les 10h (només missa)
– Carme: a les 12,30h (només missa)
– Vilanova d’Espoia: a les 10h (només missa)
– La Llacuna: a les 11,15h (només missa)

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Quarta victòria en quatre partit per l’Igualada Femení HCP

IGUALADA FEMENÍ HCP 4 CH MATARÓ 1 Quart partit d’OK Liga i quart triomf per a un Igualada Femení HCP que continua oferint un nivell magnífic....

Una estrella de Hollywood roda la seva propera pel·lícula a Capellades

Un dels actors més reconeguts de Hollywood, Liam Neeson, ha estat vist rodant la seva pel·lícula 'Marlowe' des de fa unes setmanes a diferents...

Copasa crearà 50 llocs de treball en la nova instal·lació de Montbui

Construcciones Papeleras (COPASA) ha comprat dues parcel·les al polígon de Santa Margarida de Montbui per construir-hi unes instal·lacions amb una inversió de 4 MEUR...

Salut preveu un augment de contagis, que s’estabilitzarien per Nadal

El govern demana que tothom extremi la prudència amb els dinars i sopars d'empresa de les pròximes setmanes. Els contagis de coronavirus augmenten i les festes...

“Hell of an Office” és el primer videojoc premiat al Zoom Festival

El Zoom Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya ha celebrat la gala de cloenda i lliurament de premis aquest dissabte a la nit,...
Compartir