Un Sant Jordi per Sant Marc al Dolors Martí

0

Subtil… com la pluja fina d’abril, la jornada escolar més literària començava amb una carta de luxe: com a aperitius, tastets de contacontes a la fresca, festivament emplatats per avis i àvies lletraferits, que gaudeixen explicant contes amb tota la seva ànima; Seguidament, entremesos de danses tradicionals i sardanes de dracs ben panxos, servides a la pista pels alumnes de 3r. i un parell de mestres de peus belluguets. El plat principal –molt esperat- es presentava a la tarda, en una cerimònia on música i creació s‘agermanaven, desgranant flocs de Jocs florals amb premis-sorpresa per a un guanyador de cada classe en la seva categoria, segons les bases del Certamen literari establert. Tot plegat, amenitzat per interpretacions musicals d’alta volada, a càrrec dels alumnes més grans de l’escola, exhibint un repertori del més alt nivell:

Un cànon, “Bells ulls”, amb flautes contralt, amb segell de 5è, i la banda sonora de “Pirates del Carib”, interpretada  a quatre flautes pels alumnes de 6è.

Per cloure solemnement l’acte, un emotiu duet de violí i flauta, ofert per l’ alumne-revelació i la xef més musical….

Les postres més especials, es farien esperar a l’endemà: uns pastissets de teatre amateur, amb aromes casolans de llegenda de St.Jordi cuinats genuïnament pels alumnes de P5 i ben arrebossats de rialles i emocions.

Subtil…. com la pluja fina d’abril, Sant Jordi arribava a l’escola per Sant Marc, …i al Dolors Martí, de llibres i de roses, n’ hi van haver mil!!