El nou Parc Central d’Igualada es va obrir ahir a la ciutat en el marc de l’European Balloon Festival

144

Ahir, coincidint amb l’European Balloon Festival i un cop enllestida la primera fase de les obres previstes en aquest espai, es va inaugurar el nou Parc Central d’Igualada. L’acte va comptar amb la presència de la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Borràs que, juntament amb l’alcalde, Marc Castells, va descobrir la placa commemorativa de l’esdeveniment. Posteriorment, la consellera, acompanyada de la delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, i el president del Consell Comarcal de l’Anoia, Xavier Boquete, a més d’altres autoritats locals, va recòrrer el nou espai verd de la capital de l’Anoia i va participar en un dels vols captius programats.

Meritxell Borràs va qualificar el nou parc de “projecte estratègic del municipi” perquè neix amb la voluntat d’esdevenir un punt de trobada dels veïns del municipi així com el“Parc Central de tota la comarca”. Serà l’espai perfecte pels grans esdeveniments culturals i esportius a l’aire lliure, començant per aquest festival de globus que projecta el nom d’Igualada arreu d’Europa”,va apuntar.

La consellera va remarcar que Catalunya té ajuntaments que treballen per donar “els millors serveis i qualitat de vida als seus ciutadans”, i en aquest sentit, ha destacat la feina de l’ajuntament d’Igualada, que treballa “per fer una ciutat millor, mirant al futur, i posant en valor els atractius del territori”.

Per la seva banda, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, va reafirmar l’aposta per seguir obrint espais verds a la ciutat, un projecte que continuarà amb l’habilitació del terreny de la banda de l’Hospital d’Igualada i que se suma a iniciatives com la l’Anella Verda, amb la finalització de l’adequació del camí de les Guixeres i el nou mirador, i la Via Blava.

L’habitual vol de competició de globus aerostàtics del divendres al vespre ha estat acompanyat, en aquesta ocasió tan especial, de tot un seguit d’activitats i propostes familiars adreçades als més petits de la ciutat.

Hi va haver tallers de fabricació d’estels i una gran volada conjunta, tallers de capgrossos, maquipeining i bombolles de sabó, estàtues humanes i diferents espectacles, com ara L’animalada de la companyia Katakrak, Titirijocs i Pallazoo de Sac Espectacles, Apicirc de Pessic de Circ, La tartana amb Cíclicus, Gelicadabra del Mag Fèlix Brunet, Girafes amb la companyia Xirriquiteula i Traps, amb la companyia Efímer. Els assistents han pogut gaudir dels vols captius, del vol de competició de desenes de globus participants en el festival i, com a gran final de festa, d’un concert dels SP3, el grup musical del Club Súper 3, que ha comptat també amb la presència del personatge Pau.

El nou Parc Central d’Igualada

Al mes de juny, l’Ajuntament d’Igualada va finalitzar la primera fase del nou Parc Central, havent actuat sobre la parcel·la de 25.000 m2 situada entre l’Avinguda Catalunya i els carrers França i Itàlia. S’hi ha sembrat herba, s’han eliminat els desnivells i s’hi han construït unes grades de gran capacitat a la seva part nord.

Aquest ha de ser un espai per acollir, no només l’European Balloon Festival cada mes de juliol, sinó altres esdeveniments culturals i esportius de gran format al llarg de tot l’any. En una segona fase es preveu adequar la parcel·la més propera a l’Hospital d’Igualada, en aquest cas més orientada cap als jocs infantil i el lleure familiar.