Calaf clou amb èxit l’any dedicat a Laureà Figuerola

17

Amb la plaça Ravalet plena de gent i acompanyats de la família Figuerola, la cloenda es va iniciar amb el discurs de la regidora de l’àrea d’Economia i Finances, Montserrat Mases, que va fer un repàs de tots els actes que s’han dut a terme al llarg d’aquest any, relacionats amb l’economia i el personatge de Laureà Figuerola. Va agrair també tots els esforços realitzats a tots els col·laboradors que han fet possible aquest any.

Seguidament, el regidor de Cultura, Jordi Fitó, va donar a conèixer el cartell guanyador sorgit de la segona convocatòria de concurs de cartells, que enguany es convertirà en la imatge de Festa Major de Calaf. La seva autora l’Aloma Giralt, va explicar simbolisme del seu cartell sobre l’imaginari col·lectiu de Calaf i l’Alta Segarra.

L’acte va continuar amb la inauguració de l’escultura dissenyada per Ester Figuerola, qui va ser també l’encarregada de dirigir-se als presents mostrant la seva gratitud cap al poble de Calaf, en representació de tota la família Figuerola, i va explicar molt emocionada, el significat de la seva obra i com ha volgut representar les seves arrels familiars.

Finalment, l’alcalde Jordi Badia va acomiadar l’Any Figuerola posant el valor l’estimació i l’assumpció inequívoca de la figura d’en Laureà Figuerola pel poble de Calaf, tot ressaltant que la seva transmissió, la seva obra i el seu pensament s’ha de mantenir ben presents i ben vius en el nostre dia a dia. Com a acte final, l’alcalde, l’hereu i la pubilla, van fer entrega a la família Figuerola el pergamí de fill il·lustre.