Més de 500 corredors participen a una Reis Race amb récord d’inscrits

55

L’igualadí Roger Roca, campió del món de duatló l’any 2011, va ser el guanyador de la vuitena edició de la Reis Race, la cursa de Reis organitzada pels Moixiganguers d’Igualada, que es va disputar el passat dilluns 6 de gener. L’atleta del club Cerrr Igualada va recórrer els 10km en 32 minuts i 31 segons, millor marca històrica de la prova. Carme Tort, del Club Atlètic Manresa, va ser, amb un temps de 40’40”, la primera dona en completar la cursa.

Els segons en completar els 10km van ser Joan Rosich (35’47”), del Club Atlètic Santa Coloma de Queralt, i Jackeline Gómez (42’11”), i els tercers, Hugo Figueras (35’49”) del Club Esport Truga i Teresa Segues (42’31”) del Club Esquaix Igualada.

Pel que fa a la cursa de 5km, que aquesta edició ha batut el rècord d’inscrits, els primers classificats van ser Aleix Sellarès (16’53”) del Bages Esports Outlet i Lorena Cubillas (20’09”) del club Avinent Manresa. El podi el van completar Sergi Arica (17’17”) del Club Esportiu Penedès i Georgina Gabarró (20’39”) de UECANOIA, i en tercera posició Arnau López (17’39”) del Club Atlètic Manresa i Eulàlia Alonso (20’56”) de Sedentaris.cat.

Com cada any, la Reis Race, organitzada per la colla castellera d’Igualada, també va premiar els atletes castellers. Els primers classificats en la cursa de 10km van ser Òscar González (37’19”) de Minyons de Terrassa i Melina Araque (42’58”) dels Castellers de l’Alt Maresme. A més a més, el premi 3 de 10, atorgat a la colla castellera amb millor marca (sumant els tres millors temps dels seus castellers) se’l van endur els amfitrions, els Moixiganguers amb les marques de Joan Baliu (39’52”), Jordi Mas (41’16”) i Sergi Almirall (42’44”).

La novetat d’aquesta edició va ser el premi al Club Esportiu amb més participants, que va ser per al Club Atlètic de Santa Coloma de Queralt. La cursa també va atorgat premis a les diferents categories i les classificacions finals es podran consultar a la web de la cursa.

Aquesta ha estat la vuitena edició la prova organitzada pels Moixiganguers d’Igualada, reconeguda pel seu circuit urbà que ressegueix indrets emblemàtics de la ciutat d’Igualada com el barri del rec, l’Asil del Sant Crist o el Claustre de l’Escola Pia. El regidor de Cultura, Pere Camps, Fermí Capdevila, regidor d’Entorn Comunitari i Cooperació, i el president i el cap de colla dels Moixiganguers, Oriol Solà i Jordi Moreno, van ser els encarregats del repartiment de premis. Tots els corredors, a més a més, van ser obsequiats amb un paquet amb un tortell de reis, mitjons del Punto Blanco i cava.