L’Hospital d’Igualada fa públic l’informe sobre el “cas Gabriel Pérez”

884

Hospital d'IgualadaLa Subdirecció general d’Avaluació i Inspecció Sanitàries i Farmacèutiques del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha rebut en data 6 d’octubre, l’informe final sobre el cas de Gabriel P.

Les conclusions de l’esmentat informe indiquen que l’Hospital d’Igualada haurà d’introduir millores ens alguns protocols i en els mecanismes de coordinació i traspàs d’informació entre els professionals del Servei d’Urgències.

L’Hospital d’Igualada va lliurar, el passat 7 de setembre al Departament de Salut, un informe clínic del cas on es van detectar algunes mancances en els processos atès que es va produir un retard en el diagnòstic i disfuncions de coordinació entre els professionals que van atendre al pacient Gabriel P.

Mentre el Departament de Salut ha estat elaborant l’informe definitiu l’Hospital d’Igualada ja ha pres mesures de millora com són:

Canvi de protocols a Urgències (Atenció coordinada de l’abdomen agut i d’altres relacionades amb la seguretat del pacient)

– Millora dels registres de seguiment, control i traspàs dels pacients entre els professionals
– Augment de les mesures de seguretat a quiròfan

– Canvi de nous responsables a Urgències i a la Direcció Assistencial
– 
Crear una nova figura de responsable de seguretat del bloc quirúrgic
L’Hospital d’Igualada atén més de 60.000 urgències a l’any. Concretament, per dolor abdominal, atenem uns 2.300 casos que representen quasi un 4% de les urgències ateses. Per apendicitis aguda, s’atenen una mitjana de 122 casos anuals.La direcció i tot el personal de l’hospital volem reiterar el nostre més sentit condol a la família així com el nostre compromís amb els ciutadans i ciutadanes que seguirem treballant amb la màxima professionalitat, millorant cada dia tant com sigui possible.

El Departament de Salut també ha informat de l’obertura d’un expedient sancionador. L’Hospital d’Igualada, com no podia ser d’altra manera, col·laborarà en tot allò que sigui requerit per part pel Departament de Salut.