7.1 C
Igualada
Dissabte, 2 desembre 2023

Un article de

Les Escolàpies diu que la Generalitat “s’ha burlat del col·legi i de l’Ajuntament”
L

Publicitat

La direcció de les Escolàpies d’Igualada ha fet aquesta setmana un dur comunicat en el qual critica la decisió de la Generalitat d’obrir una línia de primer d’ESO a l’Institut Pere Vives, i negar la que havia demanat el col·legi concertat igualadí des de fa més d’un any.
“Després d’un primer vistiplau dels Serveis Centrals i dels Serveis Territorials de la Catalunya Central, es va comunicar aquest fet a les famílies de l’escola que van manifestar el seu interès en continuar l’escolaritat dels seus fills/es a Escolàpies. Que potser van pensar que no ho tiraríem endavant? No ens coneixen”, diu la direcció.

“Quan van veure que sí, van començar a posar traves dient que el projecte no es podria dur a terme fins que només tinguéssim una línia de Primària,… Vam canviar el projecte perquè s’adaptés a les exigències del Departament. Ara el projecte es podia aprovar, però no calia que seguíssim, perquè no ens donarien el concert”.

I segueix, “les dades de població d’Igualada i municipis adscrits fan veure que no cal un grup més per 1r d’ESO, encara quedaran 22 vacants per matrícula viva, ens va comunicar la sra. Pilar Contreras, directora de Centres concertats. Li vam fer saber, per si ho desconeixia, i perquè les dades de cada curs així ho corroboren, que a Igualada ve a escolaritzar-se alumnat de pobles veïns que, tot i tenir Institut al seu municipi vol triar una altra opció. Per què defensem la llibertat d’elecció de centre, oi? Doncs, bé, la sra. Contreras va mantenir la seva negativa, amb el mateix argument que no calia un nou grup de 1r d’ESO, amb la qual cosa les famílies que havien pensat quedar-se a l’escola han hagut de prendre una altra decisió. I sí, moltes d’elles han demanat plaça a Instituts públics. I ara, és clar, falten places per atendre tanta sol·licitud i necessàriament s’ha d’obrir un grup al Pere Vives. Des d’Escolàpies Igualada continuarem lluitant pels drets i llibertats dels infants i les famílies, amb una educació de qualitat a l’abast de tothom”.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies