17 C
Igualada
Dimarts, octubre 27, 2020

L’Ajuntament d’Igualada ja ha obert la sol·licitud d’ajuts per a la represa de l’activitat econòmica

El regidor de Dinamització Econòmica, Jordi Marcé, va explicar aquest passat dimarts que el 10 de juliol finalitza el termini per a la presentació de les sol·licituds de la nova línia d’ajuts que l’Ajuntament d’Igualada ha creat, destinada a la represa o l’adaptació de l’activitat econòmica arran de la crisi sanitària generada per la Covid-19.

Marcé va recordar que es tracta d’una subvenció de caràcter reintegrable a la qual es poden acollir les persones físiques o jurídiques que siguin titulars d’una activitat comercial minorista o serveis professionals no essencials que hagin vist suspesa o paralitzada la seva activitat econòmica a causa de l’estat d’alarma i que hagin d’afrontar despeses extraordinàries per reprendre o adaptar l’activitat econòmica del seu establiment.

Marcé també va incidir en què la despesa subvencionable serà aquella necessària per a reprendre o adaptar l’activitat econòmica (projecte mínim de 1.200 euros), ja siguin inversions o despesa corrent, en el marc de les tres línies següents: sistemes de protecció i anàlisi sanitària; solucions digitals per al negoci necessàries per adaptar-se a la nova situació, o despeses necessàries per a la reactivació econòmica i estratègica.

La subvenció reintegrable serà, com a màxim, del 80% de la despesa elegible, amb el límit màxim de 4.000 euros. La dotació pressupostària és de 150.000 euros. Les sol·licituds es poden presentar fins el 10 de juliol a través del web de l’Ajuntament d’Igualada, en l’apartat de e-tràmits.

Marcé va destacar que aquesta nova línia s’afegeix a les tres que ja es convoquen habitualment. La primera concedeix subvencions a fons perdut per al foment de llocs de treball estables. Els requisits són que l’empresa generi activitat econòmica a Igualada i que es mantingui la plantilla i s’incrementi el nombre de treballadors indefinits. L’import mínim de la subvenció és de 600 euros.

La segona línia consisteix en ajuts a fons perdut per al foment de la creació de noves empreses. L’alta de l’empresa ha d’haver estat formalitzada l’any 2019 i cal que hi hagi una inversió mínima de 3.000€ per soci en immobilitzat material durant aquell mateix any. També s’ha d’acreditar la viabilitat tècnica, econòmica i financera de l’empresa. L’import mínim de l’ajut és de 1.500 euros i el màxim, de 3.800.

Finalment, també es convoquen ajuts a fons perdut per al foment a la consolidació de l’activitat dels treballadors autònoms. Se subvencionen les quotes del RETA des del 25è mes fins al 36è a raó de 50 euros mensuals fins a un màxim de 500 euros.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Tous suspèn la Festa Major davant l’agreujament de la situació sanitària

Sant Martí de Tous no podrà celebrar enguany la Festa Major, prevista pels caps de setmana del 7, 8 i 14 i 15 de...

Religió a l’escola?

M’ha sorprès la notícia que en alguns centres públics d’educació s’impartirà l’assignatura de religió islàmica. Probablement aquest fet portarà polèmica. En realitat no pretenc...

La còmedia de Pere Riera “La dona del 600”, aquest diumenge a l’Ateneu

El Teatre Municipal l’Ateneu presenta aquest diumenge, 1 de novembre, a les 19 hores, l’obra 'La dona del 600', escrita i dirigida per Pere...

La Pobla de Claramunt estableix una congelació generalitzada d’impostos

Davant dels efectes socials i econòmics derivats de la pandèmia, l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt ha aprovat les seves ordenances fiscals per l’any...

Nova campanya de promoció d’Igualada Comerç fins a finals d’any

Els darrers mesos s’ha estat preparant una ambiciosa campanya de dinamització i promoció permanent fins a finals d’any i constant del comerç per part...
Compartir