19 de març de 2020

L’empresa Funosa d’Òdena presenta un ERTO que afecta a 219 treballadors

ACN – La foneria Funosa, a Òdena, ha presentat un Expedient de Regulació d’Ocupació Temporal (ERTO) que afectaria un total de 219 treballadors. Segons han confirmat des del sindicat CGT, l’expedient s’hauria presentat el mateix dilluns. Tant la CGT com CCOO alerten que en les darreres hores estan rebent un degoteig constant de representants de comitès d’empresa que els informen que són moltes les empreses de l’Anoia que s’ho estan plantejant. Cal recordar que l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, va demanar aquest dimecres al matí en roda de premsa que el reial-decret permeti a les empreses confinades de la Conca d’Òdena aplicar les mesures des de dijous, que és quan va arrencar l’aïllament.

En paral·lel, la CGT ha denunciat davant del Departament de Treball a l’empresa igualadina Plating Brap per seguir funcionant sense implementar les mesures per prevenir el contagi per coronavirus. Segons ha explicat un dels portaveus del sindicat a l’ACN, Ricardo Merino, la plantilla s’ha negat a seguir treballant fent ús de l’article 21 de la Llei de prevenció de riscos laborals, però l’empresa manté l’activitat a través de treballadors subcontractats. Es tractaria de mitja dotzena de persones.

Segons especifica Medina, que denuncia que han informat dels fets tant a Treball com al 112 i no han obtingut resposta, els empleats comparteixen espai físic, no disposen de mascaretes i la neteja que s’està duent a les instal·lacions “no és la que determinen els protocols”. El sindicat també ha rebut queixes d’una altra empresa d’Igualada, per una situació similar, però a hores d’ara no s’ha denunciat.

Comparteix l'article:

Comenta aquest article: