L’eclipsi de lluna més llarg d’aquest segle també es veurà des de l’Observatori Pujalt

155

Avui divendres no serà un dia qualsevol pels amants de l’astronomia. A partir de les 19.14h fins les 23.13 es podrà veure el que serà l’eclipsi lunar més llarg del segle XXI. La “lluna de sang” o “lluna vermella”, així és com se l’anomena, durarà pràcticament quatre hores, tot i que qua més bé s’apreciarà serà a partir de les 21.30h.

Des de l’Observatori Pujalt han preparat dues activitats coincidint amb aquesta data. Per una banda hi ha el sopar sota les estrelles, en què l’aforament ja està complet, però per aquells que també vulguin seguir l’eclipsi amb algunes explicacions encara es poden apuntar, de manera gratuïta, a l’altra xerrada que es farà des de l’Observatori, que començarà a les 21.30 i s’allargarà fins a mitjanit.

Lluna vermella

Durant l’estona que s’allargui l’eclipsi es podrà veure una lluna d’un color rogenc, ja que la llum solar que travessa l’atmosfera terrestre dibuixarà una paràbola i es precipitarà sobre la superfície de la lluna. La composició dels dels elements atmosfèrics és la que donarà aquest color vermellós a la lluna.

A diferència dels eclipsis solars, no fa falta cap mena de protecció per poder-lo gaudir, es pot mirar la lluna sense cap problema.