L’ajuntament d’Òdena iniciarà una campanya per reduir l’excès de velocitat als nuclis urbans

102

control velocitat Òdena - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat

La Guàrdia Municipal d’Òdena engegarà els propers dies una campanya informativa i de conscienciació per prevenir els excessos de velocitat als vials d’accessos al municipi amb un especial incís al Passeig St. Miquel que, des de la seva remodelació i transformació en una via de prioritat invertida en la que la velocitat màxima es de 30 Km/h.

Durant quinze dies els agents locals instal·laran en punts i hores aleatòries un radar pedagògic que a més de fer un registre del nombre de vehicles i la velocitat a la que aquests circulen, també disposa d’una gran pantalla que informa als conductors.

Aquest radar, que durant aquest període de temps farà servir l’ajuntament d’Òdena, és una adquisició que va fer l’ajuntament de La Torre de Claramunt que els ha donat molt bon resultat aconseguint que els conductors del seu municipi redueixin la velocitat dins dels nuclis urbans. La col·laboració entre els dos ajuntaments amb el préstec del radar, pretenc aconseguir que a Òdena es repeteixin els mateixos bons resultats.

D’entrada, “aquesta no és una campanya sancionadora, sinó que volem utilitzar el radar com una eina pedagògica i de conscienciació de la població”, remarca el regidor de Seguretat Ciutadana, Valentín Robles. En aquest sentit, “els conductors que superen el límit permès seran aturats i se’ls informa de la velocitat a la qual circulaven i de la conveniència de moderar-la”. Segons el cap de la Guàrdia Municipal Carlos Delgado el radar,”a més, permet a la Guàrdia Municipal fer estudis sobre el flux de trànsit dels carrers en cas de considerar-se necessari”.

Així doncs, durant els propers dies es podrà veure aquest radar pels carrers d’Òdena dins del marc d’aquesta campanya informativa.