Desarticulada una banda que va atracar Catalunya Caixa a Vallbona

690

mossos d'esquadra - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal adscrits a la Unitat Central d’Atracaments van detenir, el 17 de febrer passat, cinc homes amb edats compreses entre els 42 i 49 anys, nacionalitat espanyola i veïns de Sant Adrià de Besòs i l’Hospitalet de Llobregat, com a presumptes autors d’un atracament a Vallbona d’Anoia i un delicte de pertinença a grup criminal. Els fets es remunten al 26 d’octubre de l’any 2015. Pels volts de les 08.00 hores tres homes van entrar en una entitat bancària de Vallbona d’Anoia mentre esgrimien armes de foc just en el moment que hi accedien dos treballadors. Els assaltants els van intimidar i van obligar que un dels treballadors activés el retard de la caixa forta mentre a l’altre el lligaven amb brides.

Ja amb la caixa forta oberta els atracadors van poder sostreure 11.144 euros a més d’endur- se els dos telèfons mòbils dels empleats perquè no poguessin avisar la policia.

La Unitat Central d’Atracaments es va fer càrrec de la investigació i, després de diverses indagacions, van corroborar que l’atracament l’havien consumat tres persones, mentre que altres dues s’havien quedat a l’exterior fent tasques de vigilància i de preparació del vehicle de fugida. Amb tota la informació recopilada el 17 de febrer es va dur a terme un operatiu a Sant Adrià de Besòs i l’Hospitalet de Llobregat per detenir quatre dels atracadors ja que el cinquè estava a la presó per un altre fet delictiu. Ens els escorcolls els policies hi van localitzar tres armes detonadores municionades, roba de disfressa amb la que van cometre l’atracament, passamuntanyes, guants, cocaïna preparada en dosis i estris per a la seva manipulació.

En el moment de la detenció els investigadors van poder comprovar que tenien molt avançats els actes previs per a perpetrar un nou atracament en una sucursal de l’Hospitalet de Llobregat. El detingut a la casa del qual s’hi va trobar la droga se’l va detenir també com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública. En aquest mateix domicili els agents van detenir un altre home per aquest mateix il·lícit penal. Després de declarar en seu judicial, el jutge va decretar l’ingrés a presó per als sis detinguts.

La detenció dels lladres ha estat molt ben rebuda pels veïns de Vallbona, i també pels treballadors de la sucursal, que van patir un moment molt delicat. Tot i això, algun d’ells ha mostrat a aquest periòdic la seva sorpresa pel fet que, si bé la justícia ha sabut acabar aquest episodi com calia, encara no han rebut ni un euro pels telèfons mòbils privats que els van robar.