10.8 C
Igualada
Divendres, 8 desembre 2023

Un article de

L’Ajuntament d’Igualada licita 24 parcel·les dels horts urbans
L

Publicitat

Les persones i associacions interessades a esdevenir arrendatàries dels horts urbans municipals, situats al barri del Rec i a tocar del riu Anoia, poden presentar les seves candidatures a l’Ajuntament d’Igualada entre el passat 15 d’abril i fins el proper 16 de maig. La documentació necessària i les bases de la convocatòria ja es poden trobar al web tramits.igualada.cat.

L’Ajuntament ofereix un total de 24 parcel·les de 50 m2 de superfície destinades a l’horta urbana i, per tant, al correu de productes destinats exclusivament a l’autoconsum. Són les 24 primeres parcel·les que es van atorgar en la convocatòria de l’any 2014 i que ara es tornen a licitar un cop extingit el període establert.

Són, en concret, 6 parcel·les a les quals poden optar persones físiques majors de 18 anys, 7 parcel·les a disposició de persones físiques majors de 18 anys i que es trobin en situació d’atur o jubilació amb una renda inferior al salari mínim interprofessional i, finalment, 11 parcel·les per a associacions sense ànim de lucre inscrites en el Registre Municipal d’Entitats d’Igualada i també per a escoles, instituts i centres d’ensenyament secundari i les seves AMPAs.

Aquests horts urbans són espais de cultiu a petita escala dins la ciutat i tenen com a objectiu, entre altres, afavorir el desenvolupament de valors ambientals, la recuperació d’espais verds amb l’horta com a protagonista, la promoció de l’alimentació saludable, el foment de la socialització, la creació de xarxes de relacions socials o la pràctica de l’activitat física regular, incrementant l’autonomia personal i l’autoestima.

Les parcel·les s’adjudicaran per sorteig i els terrenys se cediran fins l’any 2025. La quota, que inclou el consum d’aigua i l’assegurança de responsabilitat civil, serà de 55 euros pel que resta d’aquest 2019, els quatre anys posteriors serà de 70 euros i, l’any 2025, quan s’obrirà un nou període de licitació, serà de 35 euros.

Les condicions per a optar-hi són, entre altres, ser major d’edat, portar cinc anys ininterromputs empadronat a Igualada, no ser propietari o arrendatari de cap altre hort o terreny de conreu a la ciutat o la comarca i no tenir deutes amb l’Ajuntament d’Igualada.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies