La veu dels sindicats s’escoltarà aquest dijous en un nou debat del procés participatiu del PDU de la Conca

15 de juliol de 2020

Demà dijous 16 de juliol tindrà lloc una nova sessió de debat en el marc del Procés participatiu del Pla director urbanístic d’activitat econòmica de la Conca d’Òdena (PDUAECO), una oportunitat perquè tota la ciutadania i agents socioeconòmics de la Conca puguin fer sentir la seva veu sobre les iniciatives a emprendre per impulsar l’activitat econòmica al territori i els factors determinants i estratègics a tenir en compte en l’àmbit laboral.

Sota el títol “El mercat laboral a la Conca d’Òdena” la sessió anirà a càrrec de Francesc Rica Saavedra, de la UGT de l’Anoia; i d’Alfonsa Santiesteban, de CCOO de l’Anoia. Els dos representants sindicals del territori explicaran quina és la situació actual i els reptes de futur del mercat laboral de la Conca d’Òdena. La sessió es durà a terme en format telemàtic a dos quarts de set de la tarda i s’hi podrà participar a través del canal de YouTube de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena. Els participants podran adreçar les seves preguntes i aportacions a través del mateix canal durant la sessió.

Es tracta la tercera sessió de debat amb experts en diferents temàtiques que s’impulsa en el marc d’aquest procés participatiu. La setmana passada, la sessió va girar entorn el model econòmic de la Conca d’Òdena i es van adreçar diferents aspectes enfocats en la captació d’empreses, la competitivitat territorial, les infraestructures, el retorn i l’impacte al propi territori i l’equilibri i la dinamització dels diferents sectors d’activitat econòmica. La sessió del passat 9 de juliol va comptar amb la participació de diferents ciutadans i agents socio-econòmics del territori i es van recollir més de 170 comentaris i preguntes, algunes de les quals es van fer arribar als ponents.

A través del web de participació de la Generalitat es poden recuperar els vídeos de les sessions i consultar els documents de resum amb resposta a totes les preguntes. A més, a través del mateix web la ciutadania pot fer arribar totes aquelles  propostes i comentaris que vulgui aportar en relació al PDU.

La primera fase d’aquest procés participatiu culminarà a finals de juliol, després de la realització dels quatre debats amb experts, l’últim dels quals tindrà lloc el proper dia 23. La segona fase tindrà lloc al setembre amb la celebració d’uns tallers participatius on es treballarà sobre mapeig les àrees de desenvolupament d’activitat econòmica de la Conca d’Òdena.

Tant les sessions de debat amb experts com els tallers o la resta d’acció del procés participatiu tenen com a objectiu recollir les necessitats i sensibilitats del conjunt de la ciutadania i els diferents agents socioeconòmics per tal d’enriquir el Pla Director. El procés participatiu vol donar l’oportunitat a tothom de participar des d’una posició informada i, en aquest sentit, s’han plantejat les sessions de debat amb persones expertes que coneixen el territori en els seus diferents àmbits: econòmic, laboral, ambiental, agrícola, etc.

El PDU, impulsat amb el consens dels set Ajuntaments de la Conca d’Òdena, és una oportunitat per a reactivar l’economia de la Conca d’Òdena, per atraure inversions, oportunitats i coneixement, és un instrument estratègic per al progrés i la generació de llocs de treball a la Conca d’Òdena

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que els exiliats tornaran a Catalunya sense ser detinguts?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta