23.5 C
Igualada
Diumenge, maig 29, 2022

La música torna a la Brufaganya amb Kebyart Ensemble

Demà dissabte 11 de juliol, a dos quarts de deu de la nit, la música tornarà a ser la gran protagonista de la nit a Sant Magí, aquesta vegada a l’aire lliure, al davant mateix de l’esplanada del santuari. Prendran totes les mesures que recomanen les autoritats sanitàries davant del COVID-19, però no volen renunciar, amb prudència, a gaudir de les Nits Musicals.

Els protagonistes seran els quatre component del quartet de saxos Kebyart Ensemble: Pere Méndez, saxo soprano; Víctor Serra, saxo alt; Robert Seara, saxo tenor i Daniel Miguel, saxo baríton.

Des de la seva creació l’any 2014, han esdevingut un dels grups de cambra amb més projecció de la seva generació. Han estat guardonats en prestigiosos concursos nacionals i internacionals, obtenint els primers premis de l’Orpheus Swiss Chamber Music Competition (2018), International Franz Cibulka Competition (2019), El Primer Palau (2016), el Premi BBVA de Música de Cambra Montserrat Alavedra.(2016) i de la XIVª edició del Concurs Internacional de Música de Les Corts (2018), entre d’altres. L’any 2015 van ser premiats a la 84a edició del Concurso Permanente de Juventudes Musicales de España.

Kebyart Ensemble ha ofert concerts per tota la península i també a l’estranger en països com Xina, Alemanya, França, Rússia, Àustria, Països Baixos, Suïssa i Luxemburg. Han estat programats a les temporades del Palau de la Música Catalana, l’Auditori de Barcelona, Fundación Juan March. Els seus propers compromisos els portaran a sales com el Konzerthaus Berlin i el Stadt Casino Basel, entre d’altres.

Al llarg de la seva trajectòria, han treballat amb músics de renom com Kennedy Moretti, el Quartet Casals, Cuarteto Quiroga, Hatto Beyerle (Alban Berg Quartett), Artemis Quartet, Jerusalem Quartet, Johannes Meissl, Nacho Gascón i Vincent David, entre d’altres.
Des de l’any 2018 són un dels grups de l’European Chamber Music Academy (ECMA) i, actualment, resideixen a Basilea on es formen amb músics de la talla de Rainer Schmidt (Hagen Quartett), el fagotista Sergio Azzolini i els pianistes Claudio Martínez-Mehner i Anton Kernjak.

La seva línia artística és una ferma aposta en tres direccions: la reivindicació del repertori original, el compromís amb la música de nova creació i la revisió d’obres d’altres formacions mitjançant transcripcions pròpies.

El seu primer treball discogràfic Accents ha estat lloat per la crítica especialitzada. Són artistes Selmer i Vandoren des del 2017. Entre els seus propers projectes s’inclouen col·laboracions amb altres músics amb l’objectiu d’enriquir la formació amb noves sonoritats, com és el cas del quintet que realitzaran al costat del reconegut pianista hongarès Dénes Várjon.

Condicions per assistir al concert:
Aforament limitat a 125 persones. No s’hi podrà assistir sense reserva prèvia.
Les reserves s’han de fer en grups de entre 1 i 6 persones que han de pertànyer al mateix grup familiar o d’amics.
Les reserves s’han de fer al correu electrònic amicssantmagí@tinet.cat o al telèfon 659.44.34.67.
Cada grup de persones seurà en taules petites, col·locades entre elles a distància de seguretat.
El preu és de 20€ que comprèn entrada + berenar + xocolata desfeta.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

“Natures”, d’Enric Mir: una admirable mostra pictòrica amb ànima

Aquests dies, a la Sala Municipal d’Exposicions, la mostra pictòrica “Natures”, amb quasi una vintena de quadres a l’oli, pintats sobre las suports de...

Aquest diumenge tindrà lloc la II Mostra de Productes del Parc Agrari a Rubió

Aquest proper diumenge i coincidint amb la festa major de Rubió, la localitat acollirà a la plaça de l’ajuntament -al costat del Castell-, la...

Demanda de l’Ateneu al llogater del Pub Acústic per no deixar el local

La junta de l’Ateneu Igualadí ha presentat aquesta setmana una demanda judicial contra el llogater del Pub Acústic, situat en el mateix carrer Sant...

Igualada encara la recta final de l’Anella Verda

Un dels projectes de més interès del govern municipal d’Igualada en els darrers anys, l’Anella Verda de la ciutat, entra en la seva recta...

L’editorial: Una comarca segura?

Darrerament, s’ha fet habitual llegir notícies derivades d’allò que es malacostuma a anomenar en l’argot periodístic “fet divers”, un sinònim dels “successos” de tota...
Compartir