La llegenda del Compte Arnau, aquest divendres al Teatre de l’Ateneu
L

18 de juny de 2020

Aquest divendres arriba al Teatre Municipal de l’Ateneu d’Igualada El Compte Arnau, una obra dirigida per Joan Arqué i que també es podrà veure a l’Auditori Virtual. La funció serà demà divendres a les 8 del vespre. El Comte Arnau és una adaptació al teatre del conegut mite català per a tota la família. La funció tindrà un preu de 5 euros. Les entrades s’han de comprar en línia al web del teatre, www.teatremunicipalateneu.cat. A causa de les circumstàncies provocades per l’episodi de COVID19 hi haurà un aforament reduït i els espectadors hauran de seguir un protocol de seguretat a l’entrada i la sortida del teatre.

Per altra banda, l’Auditori Virtual del Teatre Municipal l’Ateneu és una iniciativa emmarcada en el Pla de suport específic al sector cultural del Departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada. En el marc d’aquesta programació, l’espectacle es podrà veure el diumenge 21 de juny, a les 6 de la tarda, pels espais virtuals instagramtv@culturaigualada, facebook, al lloc web teatremunicipal.cat i al Canal Taronja Anoia.

El Comte Arnau
Tres trobadors de llegendes, que recorren el país descobrint antigues històries, viatgen al Ripollès per portar-nos la llegenda del Comte Arnau. Aquesta història parla d’un tal Arnau, un cavaller de fosca armadura que, des de fa molts segles, cavalca a lloms d’un cavall en flames per la vall del riu Merdàs. Una història feta cançó, o una cançó feta història, que tothom ha sentit, però que molt pocs coneixen. De la mà dels trobadors, descobrirem com el Comte Arnau va iniciar el seu viatge cap a l’eternitat i coneixerem a Adelais, el seu gran amor, i a Hug i Ponç, dos éssers màgics dotats de misteriosos poders. El Comte Arnau és una fascinant història plena d’aventures, amor i tradició. Un espectacle per a tots els públics sobre la llegenda més apassionant de la cultura catalana, amb música en viu i una gran força visual, que captiva grans i petits.

Els autors han volgut fer aquesta adaptació, entre moltes altres raons, perquè tot i estar considerat el mite català més important, que ha aconseguit perviure al llarg dels segles, probablement és el més desconegut. Se’n coneix el nom però, en general, no es coneix la llegenda; entre d’altres causes perquè hi ha moltes llegendes del Comte Arnau i perquè n’existeixen moltes versions, històries i anècdotes. I, sobretot, perquè els infants (i els que ja no ho són tant) també desconeixen aquesta fascinant història farcida d’aventures. A través del teatre, els han volgut donar l’oportunitat d’apropar-s’hi. I fer-ho a través del llenguatge del teatre com a art que transmet emocions en viu i que té la capacitat de generar un gran impacte en l’espectador. I també perquè el teatre beu justament de la font de la tradició oral, d’explicar històries que s’han anat transmetent generació rere generació, i gràcies a això s’han creat llegendes com la del Comte Arnau, que han arribat fins els nostres dies.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta