Masquefa i El Bruc entren aquest dijous en fase 3 i ja es pot viatjar per tot Catalunya sense restriccions
M

18 de juny de 2020

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat aquest dijous el pas a fase 3 de la regió metropolitana de Barcelona i de la de Lleida, després que el Ministeri de Sanitat avalés la proposta del Departament de Salut en aquest sentit. Així doncs, les dues poblacions de l’Anoia que encara estaven en fase 2, Masquefa i El Bruc, s’incorporen a la resta de la comarca en la darrera fase de la desescalada. Així, tot Catalunya està des d’avui dijous en fase 3 i, per tant, hi ha lliure circulació entre totes les regions catalanes. La Generalitat anunciarà properament les mesures que regiran la nova etapa.

Què es permet a la fase 3?

Oci
– S’eliminen les franges horàries per sortir al carrer, també les reservades a les persones més grans de 70 anys, i també la mobilitat és lliure a l’interior de la regió sanitària.
– Bars i restaurants podran omplir les terrasses fins un 75%, a la barra i als espais interiors fins al 50%.
– Hotels i allotjaments turístics podran obrir les zones comunes i ocupar-les fins al 50% de l’aforament, i s’hi podran fer activitats de fins a 20 assistents i congressos de fins a 80 persones.
– Podran obrir els bars d’oci nocturn i les discoteques, però només amb un 30% màxim d’ocupació de l’aforament. No es pot ballar.
– Teatres, cinemes, auditoris i circs poden obrir amb un màxim del 50% d’aforament amb localitats preassignades. Altres tipus d’espectacles poden obrir amb un màxim de 80 persones en locals interiors i 800 en espais exteriors.
– Els museus poden admetre grups de fins a 20 persones, i les biblioteques poden acollir fins al 50% de l’aforament, i també fer-hi activitats.
– Zoològics, aquaris, casinos, bingos i altres centres recreatius i turístics poden obrir i acollir un màxim del 50% de l’aforament en espais oberts i del 30% en espais tancats.
– Als espais naturals es poden fer activitats en grups de fins a 30 persones.
– Gimnasos i equipaments esportius poden funcionar sense cita prèvia i s’hi pot fer esport o entrenar en grups de fins a 20 persones.
– Ludoteques, casals i activitats a la natura per a nens i joves poden funcionar amb un 30% de l’aforament, amb un màxim de 80 persones en espais tancats i 200 a l’aire lliure. Activitats en grup amb un màxim de 10 persones.

– Tota mena de comerços poden obrir sense límit de superfície, amb un màxim del 50% de l’aforament. Els centres comercials poden ocupar un màxim del 40% de l’aforament de les zones comunes.
– Els mercats ambulants poden obrir amb el 50% de les parades.

Activitats socials
– Es poden fer trobades socials de fins a 20 persones, que poden passejar juntes encara que no convisquin.
– Es poden celebrar casaments i convits amb un màxim de 150 persones a l’aire lliure i 75 en espais tancats.
– Les vetlles funeràries poden fer-se amb un màxim de 50 persones a l’aire lliure i 25 en locals interiors. Als funerals i les cerimònies de comiat, màxim 50 persones.
– Esglésies i temples poden fer missa i celebracions, màxim 75% de l’aforament.
Transports
– Trens, metros i autobusos podran omplir el 100% dels seients. En el cas de viatjar dret, s’estableix que per cada metre quadrat hi podrà haver un màxim de 2 persones.
– A les motos, tant el conductor com l’acompanyant, si en porta, hauran de portar guants. Serveixen els que utilitzen habitualment.
– A cotxes i taxis hi podran viatjar 2 persones per filera com a màxim. Podran omplir si conviuen al mateix domicili.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?