14.4 C
Igualada
Dijous, abril 15, 2021

Masquefa i El Bruc entren aquest dijous en fase 3 i ja es pot viatjar per tot Catalunya sense restriccions

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat aquest dijous el pas a fase 3 de la regió metropolitana de Barcelona i de la de Lleida, després que el Ministeri de Sanitat avalés la proposta del Departament de Salut en aquest sentit. Així doncs, les dues poblacions de l’Anoia que encara estaven en fase 2, Masquefa i El Bruc, s’incorporen a la resta de la comarca en la darrera fase de la desescalada. Així, tot Catalunya està des d’avui dijous en fase 3 i, per tant, hi ha lliure circulació entre totes les regions catalanes. La Generalitat anunciarà properament les mesures que regiran la nova etapa.

Què es permet a la fase 3?

Oci
– S’eliminen les franges horàries per sortir al carrer, també les reservades a les persones més grans de 70 anys, i també la mobilitat és lliure a l’interior de la regió sanitària.
– Bars i restaurants podran omplir les terrasses fins un 75%, a la barra i als espais interiors fins al 50%.
– Hotels i allotjaments turístics podran obrir les zones comunes i ocupar-les fins al 50% de l’aforament, i s’hi podran fer activitats de fins a 20 assistents i congressos de fins a 80 persones.
– Podran obrir els bars d’oci nocturn i les discoteques, però només amb un 30% màxim d’ocupació de l’aforament. No es pot ballar.
– Teatres, cinemes, auditoris i circs poden obrir amb un màxim del 50% d’aforament amb localitats preassignades. Altres tipus d’espectacles poden obrir amb un màxim de 80 persones en locals interiors i 800 en espais exteriors.
– Els museus poden admetre grups de fins a 20 persones, i les biblioteques poden acollir fins al 50% de l’aforament, i també fer-hi activitats.
– Zoològics, aquaris, casinos, bingos i altres centres recreatius i turístics poden obrir i acollir un màxim del 50% de l’aforament en espais oberts i del 30% en espais tancats.
– Als espais naturals es poden fer activitats en grups de fins a 30 persones.
– Gimnasos i equipaments esportius poden funcionar sense cita prèvia i s’hi pot fer esport o entrenar en grups de fins a 20 persones.
– Ludoteques, casals i activitats a la natura per a nens i joves poden funcionar amb un 30% de l’aforament, amb un màxim de 80 persones en espais tancats i 200 a l’aire lliure. Activitats en grup amb un màxim de 10 persones.

– Tota mena de comerços poden obrir sense límit de superfície, amb un màxim del 50% de l’aforament. Els centres comercials poden ocupar un màxim del 40% de l’aforament de les zones comunes.
– Els mercats ambulants poden obrir amb el 50% de les parades.

Activitats socials
– Es poden fer trobades socials de fins a 20 persones, que poden passejar juntes encara que no convisquin.
– Es poden celebrar casaments i convits amb un màxim de 150 persones a l’aire lliure i 75 en espais tancats.
– Les vetlles funeràries poden fer-se amb un màxim de 50 persones a l’aire lliure i 25 en locals interiors. Als funerals i les cerimònies de comiat, màxim 50 persones.
– Esglésies i temples poden fer missa i celebracions, màxim 75% de l’aforament.
Transports
– Trens, metros i autobusos podran omplir el 100% dels seients. En el cas de viatjar dret, s’estableix que per cada metre quadrat hi podrà haver un màxim de 2 persones.
– A les motos, tant el conductor com l’acompanyant, si en porta, hauran de portar guants. Serveixen els que utilitzen habitualment.
– A cotxes i taxis hi podran viatjar 2 persones per filera com a màxim. Podran omplir si conviuen al mateix domicili.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

L’Ajuntament de Capellades i Canigat segueixen col·laborant

Des de principis de setembre, Canigat i el consistori capelladí treballen conjuntament en la gestió de les colònies de gats del carrer. Seguint el...

Òdena s’integra a Anoia Turisme per sumar esforços en promoció

El Consell Comarcal de l'Anoia, dins l'estratègia de promoció turística de la comarca, ha creat l'ens Anoia Turisme per abordar el turisme des d'una...

L’Hospital de dia Sant Jordi aplica la realitat virtual en la neurorehabilitació

L’Hospital de dia Sant Jordi, centre gestionat pel Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI), està aplicant les noves tecnologies de realitat virtual com a nou mètode...

Dilluns entra en funcionament la càmera de control de trànsit de la rambla Sant Isidre

L’Ajuntament d’Igualada activarà el pròxim dilluns 19 d’abril la càmera de control del trànsit de la rambla Sant Isidre. La càmera està situada a...

La Generalitat “prem l’accelerador” per declarar Bé d’Interès Nacional el Cementiri Nou

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha exposat que la Generalitat "ha premut l'accelerador" per declarar el Cementiri Nou d'Igualada com un Bé Cultural...
Compartir