La Biblioteca d’Igualada fa un viatge al passat per recordar les lectures, pel·lícules i música que ens han marcat

82

“Te’n recordes” és el títol de l’exposició que ha preparat la Biblioteca Central d’Igualada per celebrar el seu vintè aniversari, i que s’inaugurarà coincidint amb la Festa Major d’Igualada, el dimarts 20 d’agost, a 2/4 de 7 de la tarda. Amb aquesta mostra, el visitant farà un recorregut des dels anys seixanta fins als nostres dies, a través d’una escenografia que remetrà als elements característics de cada època. En aquest viatge es trobarà llibres i revistes que han marcat diverses generacions, així com pel·lícules i música. Des de “Mujercitas” a “Un món feliç” d’Aldous Huxley. Des de les aventures de la Puck o els Holister a “El Senyor dels anells” i “L’ombra del vent”.

No es tracta d’una mostra de documents exhaustiva, sinó de constatar com els llibres, i altres esdeveniments culturals en general, sempre han format part de la nostra vida. Des de la infància fins a la vellesa, i per això a l’exposició s’hi podran veure llibres per a totes les edats, des de títols de narrativa infantil a obres de coneixement i novel·les d’autors d’arreu, així com revistes de fa uns anys.

L’exposició està pensada perquè el visitant pugui fer un recorregut que el porti a evocar el passat a través d’un espai dedicat a cada dècada: dels anys 60 fins als nostres dies. I, a la vegada, pugui recordar el context històric i social del moment, tant el que passava a Igualada com a la resta del món. Tot plegat en una mena de revival que doni a conèixer per què i com hem arribat fins avui.
“Te’n recordes?” es podrà visitar del 20 d’agost fins al 19 de setembre a la sala d’exposicions de la Biblioteca.