13.7 C
Igualada
Dijous, octubre 29, 2020

Josep Monclús, gerent de JM Caravaning: “Aquest estiu serà una bona oportunitat per viatjar amb caravana o autocaravana”

JM Caravaning és una empresa igualadina dedicada al lloguer i venda de caravanes i autocaravanes, des de fa més de 10 anys. Empresa familiar, s’ha anat posicionant en el mercat dels vehicles d’oci, adaptant-se a reptes i cercant la manera de treballar amb marques que puguin adaptar-se al perfil dels seus clients.

Encetem un estiu diferent amb una certa incertesa sobre què podem fer i això pot fer que augmenti l’opció de viatjar amb autocaravana o caravana. Heu notat un augment de la demanda?
Certament, hem passat una primavera molt diferent, incerta, com de fet encara ho és ara. Això ha fet replantejar les previsions de vacances d’estiu a molta gent. En aquest moment es nota un cert increment de famílies que sol·liciten informació per al lloguer d’una autocaravana, però encara no s’ha notat un increment significatiu de reserves consolidades, tot i que estem segurs que arribarà.

Què aconsellaríeu a algú que vulgui optar per aquest sistema: lloguer o compra?
Lluny de voler donar consells, a les persones que encara no coneixen les vacances amb la llibertat que dona una autocaravana, sí que els convidaria a reflexionar sobre els molts avantatges que comporta. Llibertat de moviments, al no fer reserves, ets qui decideix a cada moment com gaudeixes del teu temps. Començar llogant per provar-ho pot ser el primer pas per acabar comprant.

En cas dels vehicles de lloguer heu de garantir unes mesures sanitàries. En què consisteixen?
Naturalment, en els moments que vivim, cal ser molt curosos en els traspassos dels vehicles d’un client a un altre. Hem de seguir un determinat protocol que consisteix en una doble neteja en profunditat de l’interior, la desinfecció amb ozó i la inevitable espera i ventilació posterior durant 12 hores.

Hi haurà prou caravanes o autocaravanes per llogar en cas que hi hagi un auge en la demanda, com sembla que es preveu?
Aviat ho sabrem, però per part nostra intentarem no haver de deixar ningú sense la seva autocaravana de lloguer. Tenim una flota de vehicles suficient per poder fer-hi front, si acaba sent com es diu.

El fet que aquest any la Setmana Santa i la primavera hem estat confinats, us ha afectat molt com a negoci?
Tinguem en compte que en lloguer, la Setmana Santa és la segona temporada més important de l’any, i enguany es van haver d’anul·lar totes les reserves que hi havia. A més, la primavera és una de les principals temporades en volum de venda i, naturalment enguany haurà estat perduda en un percentatge molt alt.

Què els diríeu a aquestes persones que provaran l’opció de vacances amb caravana o autocaravana i que no ho han fet mai?
Que aquest estiu és una bona oportunitat per provar-ho i adonar-se que cada vegada més, al nostre país, s’està convertint en una manera “diferent” de viatjar. Tens una independència i una llibertat que no pots tenir amb altres tipus de formes de viatjar, i vius amb la majoria de comoditats que tens a casa.

Comprar una autocaravana és molt car? Es pot considerar una inversió a llarg termini?
El concepte de car o barat és molt relatiu. Certament es pot considerar una inversió en “felicitat” per l’autonomia que et donen aquests vehicles en viatjar. Si invertissis en un apartament a la platja o a la muntanya (no són comparables els preus, ni molt menys), en caps de setmana, vacances, etc, cada vegada que vagis a l’apartament, en llevar-te i obrir la finestra cada dia veuràs el mateix paisatge; en una autocaravana, cada matí, en obrir la finestra pots veure un paisatge nou i diferent. És, doncs, una bona inversió per a molta gent que no són sedentaris.

Hi ha bon mercat de vehicles de segona mà?
Hi ha força demanda de segona mà; més que no pas oferta, però qui busca segona mà, moltes vegades no té gaire clar què necessita, s’orienta a través de les xarxes i es troba sovint que no troba allò concret que busca. De tota manera hi ha demanda, tant d’autocaravanes com de caravanes.

Quin manteniment s’ha de fer en un vehicle com aquests que s’usen esporàdicament? Doneu l’opció de poder tenir-los aparcats les èpoques que no es fan servir?
Com qualsevol vehicle, requereix tenir uns mínims de cura per tenir-la ben conservada. Res d’extraordinari. Quan han de passar temporades mitjanament llargues sense viatjar, el més important és tenir en compte les bateries. Fora d’això, la part mecànica requereix el manteniment com qualsevol altre vehicle de motor. Pel que fa a l’habitacle, cal una revisió periòdica per comprovar que no té indicis d’humitats, cosa que, d’altra banda no es dona gairebé mai perquè els aïllaments han evolucionat molt i són d’alta qualitat.
En el tema de l’aparcament, tenim un determinat espai de lloguer d’aparcament, però és insuficient per poder atendre la molt alta demanda que existeix.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

La Guàrdia Civil apunta diverses irregularitats en la gestió d’Events

Una de les branques de l'operació que reforcen la idea que Tsunami Democràtic estava dirigit per l'entorn d'ERC és la vinculació de l'empresa igualadina...

Jorba fa el repàs de manteniment de 7,5 quilòmetres de camins

L’Ajuntament de Jorba ha portat a terme les obres de manteniment dels camins del municipi inclosos al Pla de Prevenció d’Incendis Forestals (PPI) de...

El Zoom Festival atorga el Premi d’Honor a Jordi Évole

El Zoom Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya atorga el Premi d’Honor, un dels més prestigiosos del palmarès del certamen, al periodista, presentador i guionista Jordi Évole....

Fundació Pau i Solidaritat, la defensa dels drets laborals arreu del món

La Fundació Pau i Solidaritat, des de la seva constitució el 1991 per part del sindicat Comissions Obreres de Catalunya, té com a centre...

La Fira de la Mongeta de Castellfollit del Boix supera la seva prova virtual

Celebrada durant la 3a setmana d’octubre, la tercera edició de la Fira de la Mongeta de Castellfollit del Boix ha comptat com a principal...
Compartir