Igualada impulsa un punt de trobada entre el sector públic i privat per esdevenir referent en innovació

89
ACN – Igualada vol convertir-se en ciutat capdavantera en innovació. Així ho va explicar l’alcalde, Marc Castells, en la presentació d’una nova iniciativa que vol facilitar la col·laboració entre els agents públics i privats. A través de la Taula per la Innovació, inspirada en les que ja existeixen en altres àmbits, va afegir Castells, l’objectiu és combinar els esforços d’uns i altres per fer reeixir projectes transversals de la ciutat.
Durant la presentació, el director general d’Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya, Daniel Marco, va anunciar que la capital de l’Anoia rebrà el distintiu ‘Sóc Smart’, per apostar per la innovació i ser referent en l’àmbit de les ciutats intel·ligents.
La iniciativa va arrencar aquest dimecres amb la primera reunió de treball. Prèviament Castells, davant dels mitjans, va voler recalcar la voluntat del nou punt de trobada de “sumar complicitats” i, servir així, per sistematitzar el treball de consistori i agents locals per afrontar els reptes de futur que requereixen la innovació. “L’aposta per la innovació és el futur”, va recalcar.

Des de TIC Anoia, el seu president, Jordi Solà, va celebrar una iniciativa que ha de facilitar que “les TIC segueixin creixent a la comarca” i evitar que les empreses “marxin a la capital”.

La Taula, impulsada per l’Ajuntament i amb el suport de la Diputació de Barcelona, va celebrar aquest mateix dimecres una primera sessió. En ella van definir els objectius i el seu funcionament.