10.8 C
Igualada
Divendres, 8 desembre 2023

Un article de

Es convoca la 25a edició dels Premis Ciutat d’Igualada, amb un canvi d’imatge i en les bases
E

Publicitat

L’Ajuntament d’Igualada per mitjà del Departament de Promoció Cultural i Relacions Institucionals, d’acord amb les entitats promotores i persones que hi participen, presenten la 25a edició de les bases dels Premis Ciutat d’Igualada. Una convocatòria que agrupa els 9 premis existents i que promou la creació artística, cultural i social, en un sentit ampli, així com reconèixer els principals creadors, tant en l’àmbit local, com nacional i internacional.

El termini general de presentació de les obres dels Premis Ciutat d’Igualada finalitza el dia 19 de setembre de 2021. Cal tenir en compte que la data de lliurament de projectes de recerca del premi Joan Mercader, que és biennal, s’allarga fins el 18 de setembre de 2022. Cal tenir present que el termini de recepció d’articles del premi d’investigació Jaume Caresmar, que també és biennal, finalitza aquest any. El veredicte i el lliurament dels premis es durà a terme el diumenge dia 21 de novembre de 2021 al Teatre Municipal l’Ateneu.


Com a novetat, aquest any s’han reformulat les bases del Premi de Disseny Gaspar Camps que crea dos primers premis de 1000 € cadascun: el primer per obres de disseny en moda, i la segona per creacions en joieria i/o complements. Les obres han d’estar acabades i fetes públiques del 28 de setembre de 2018 al 19 de setembre de 2021. El canvi s’ha dut a terme per la dificultat de comparar dues disciplines tant diferents. Cada convocatòria del Premi de Disseny Gaspar Camps compren un cicle de tres anys, en cadascun dels quals es premien diferents modalitats de l’àmbit del disseny.

Nova imatge gràfica dels premis Ciutat d’Igualada
Per tal de difondre els premis, s’ha creat una nova imatge, molt més contemporània creada pel dissenyador igualadí Miquel Gleyal. En paper únicament s’han editat les bases resumides de totes les convocatòries, la informació és limitada, i per tant, caldrà consultar les bases completes que estaran disponibles al web municipal. La imatge dels premis que hi havia fins ara va ser creada l’any 2018 per Nana Gorgojo, de l’estudi Instint Estratègia Digital.

Els premis són possibles gràcies a la implicació de tots els membres que formen part dels diferents Jurats i les entitats i empreses com CEINA, Renda Urbana, Corel i Trilogi, en el premi d’art digital Jaume Graells; la Fundació Sant Crist d’Igualada, en el copatrocini i organització del premi al Compromís Social Mossèn Còdol; el suport organitzatiu de l’Agrupació Fotogràfica d’Igualada, en el premi Procopi Llucià de fotografia; de l’Ateneu Igualadí, el Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada i Viena edicions, en el premi de poesia, Joan Llacuna; l’entitat disseny=igualada, La Gaspar, escola municipal d’art i disseny, i com a novetat enguany amb el suport de l’entitat Disseny Marked, en el premi de Disseny Gaspar Camps; l’Escola Conservatori Municipal de Música d’Igualada en el premi de composició musical Paquita Madriguera; El Centre d’Estudis Comarcal d’Igualada i el Centre d’Estudis Antoni de Campeny amb la Universitat de Barcelona, en la organització del premi d’investigació Jaume Caresmar i el de Recerca Dr. Joan Mercader.

També cal agrair el suport i col·laboració de tots aquells membres de Jurats i mantenidors dels premis, que fan suport per tal de mantenir actualitzades les bases de les diferents convocatòries que es poden consultar en web de l’Ajuntament d’Igualada www.igualada.cat També es pot demanar més informació pel correu culturaigualada@gmail.com.

Nova convocatòria del premi Igual’ART 2021
Simultàniament als premis, es convoca també el premi Igual’ART 2021/22 que té l’objectiu d’estimular la creació artística en l’àmbit local, dirigit a creadors de projectes d’arts visuals inèdits en qualsevol de les seves disciplines: pintura, escultura, dibuix o gravat, com també en fotografia, videoart o la combinació de qualsevol d’elles. La convocatòria atorga un premi de 2.000€ per un projecte artístic a desenvolupar l’any 2022. En el moment del veredicte el premiat obtindrà 1.000€, i 1000€ més l’any següent, durant l’execució del projecte.

No s’acceptaran projectes que ja estiguin executats completament, però tampoc idees sense cap element realitzat prèviament ni projecte ben definit. Les candidatures hauran de poder demostrar que la seva idea és executable, ja sigui com a responsable d’un projecte de comissariat o a títol individual o bé agrupat en un col·lectiu. Poden optar-hi comissaris i artistes a títol individual o col·lectiu a partir de 18 anys, que presentin una proposta de creació d’acord amb les bases, la qual es pugui desenvolupar en alguna de les sales disponibles del departament de Promoció Cultural, encara que no es descarta la proposta d’accions fora d’aquests.

El termini de presentació finalitza el 19 de setembre de 2021 i el veredicte del jurat es farà públic a finals del mes d’octubre. L’import tant dels premis Ciutat d’Igualada com del premi Igual’Art està subjecte a retenció fiscal de conformitat a l’article 75 del RD 439/2007, de 30 de març, pel que s’aprova el Reglament de la renda de les persones físiques.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies