ERC i Poble Actiu veuen “desproporcionat” l’augment de 32.000€ anuals en sous i càrrecs de confiança del govern d’Igualada

0
341

ERC i Poble Actiu consideren “desproporcionat” que en aquest nou mandat el govern municipal hagi augmentat en 126.384€ els sous del govern i dels càrrecs de confiança respecte el mandat anterior. Amb aquestes noves retribucions, 5 regidors de l’ajuntament percebran cadascun d’ells 52.000€ a l’any i també els 3 càrrecs de confiança, més les indemnitzacions dels regidors de govern, un total que ascendirà a més de dos milions d’euros, concretament 2.196.272€ en aquest mandat. Aquesta retribució representa un augment de 126.384€ en sous i càrrecs de confiança respecte el mandat anterior”.

Els grups municipals d’ERC Igualada i Poble Actiu consideren que “nosaltres només hem posat una línia vermella: que en cap cas els sous i càrrecs de confiança costin un euro més als contribuents respecte el mandat anterior” i afegeixen que “hem de recordar que Igualada és la ciutat mitjana amb els impostos més alts de Catalunya, i per tant l’esforç fiscal que fan els veïns i veïnes de la ciutat és molt gran”. És per aquest motiu que les dues forces d’esquerres consideren que “és necessari rebaixar la despesa en sou i a la vegada aconseguir un repartiment més equitatiu entre les forces del consistori, ja que que no existeixen majories absolutes i la tasca de l’oposició serà molt important durant aquest mandat”. Des d’Esquerra i Poble Actiu asseguren que “el que nosaltres hem proposat al ple municipal és una reducció en sous i càrrecs de confiança de 30.000€ per a que ni un euro més dels contribuents es destini a pagar càrrecs polítics” i consideren “difícil d’entendre que Igualada Som-hi, hagi votat a favor a través d’una esmena d’augmentar els sous al govern i als càrrecs de confiança del govern”.

Compartir