18.1 C
Igualada
Dimecres, juny 23, 2021

“En moments com aquests, podem aprofitar per reforçar vincles amb els peluts de casa”

La clínica Veterinària VILAVET VETERINARIS, ubicada a Vilanova del Camí, té el centre confinat per la zona en què està ubicat -la Conca d’Òdena- i la Neus, la seva propietària i veterinària, viu a Jorba.

Neus, com ofereixes el serveis als clients si no els pots atendre en persona?

Tinc el telèfon de la clínica derivat al meu mòbil per atendre les trucades i poder resoldre dubtes i problemes lleus des de la distància. A més, també estic pendent d’Instagram de la clínica, on per missatge privat puc rebre fotos i vídeos dels animals per ajudar a veure els problemes que puguin tenir.

Les consultes telefòniques són només d’urgències a unes hores determinades o en horari normal?

Intento estar el més pendent del mòbil possible. Entenc que la gent pot estar preocupada i intento resoldre tots els dubtes i preocupacions que puc. Només demanaria una mica de sentit comú amb el tema horari, com fem sempre, i que si pel que sigui no puc agafar el telèfon, estiguin tranquils, que poden deixar un missatge al contestador i trucaré jo de tornada el més aviat possible.

El client que necessita atenció directa, què fas? El fas anar a una altra clínica que tingui possibilitats d’atendre’l?

Ara per ara hem de valorar bé les visites que necessiten atenció presencial i les que no. Que no dubtin en trucar o contactar per Instagram per saber si el cas es pot resoldre a distància o fins i tot si la visita es pot aplaçar. En cas de necessitar una visita presencial, ens podem trobar amb dues situacions principalment:

  • Fora de la Conca: puc acostar-me al domicili a fer la visita prenent les precaucions bàsiques.
  • Dins de la Conca: dependria de si els mossos em deixessin entrar i sortir, però sempre quedaria l’opció d’anar a un veterinari que estigués aïllat a dins.

Què aconsellaries als propietaris de les mascotes en moments tan excepcionals?

El principal és mantenir la calma, cuidar-se a ells mateixos i aprofitar per reforçar els vincles amb els peluts de la casa. Com que no podrem sortir tant com voldríem, hem d’intentar cobrir les seves necessitats augmentant l’enriquiment ambiental. Exemples d’això seria la interacció amb nosaltres (enriquiment social), jocs d’enginy o olfactius amagant menjar (enriquiment  estructural/sensorial/alimentari segons com es dissenyi) o ensenyar noves habilitats (enriquiment cognitiu). Hi ha moltíssimes possibilitats que podem fer des de casa amb una mica de creativitat.

Amb quina freqüència consideres que s’ha de passejar un gos, apurant molt?

L’ideal sempre són 3 cops al dia, però en la situació que estem hem d’intentar minimitzar tant el nombre de sortides com la durada d’aquestes i sobretot mantenir les distàncies i prendre precaucions durant el passeig. Per facilitar la vida a uns i altres, jo recomanaria sortir un parell de cops al dia i fer passejos d’uns 10 minuts. És important recalcar que no podem tornar a casa just després de fer la caca/pipí, sinó que hem de fer una miqueta més de volta perquè l’animal no entengui que s’acaba el passeig just després de la deposició. Ho podria veure com un càstig i podríem tenir problemes de comportament associats.

Les vacunes es poden ajornar en el cas de que ja els hi toquin?

Sí. Ara hauríem de prioritzar les urgències i hem de pensar que una vacuna no ho és.

Què fer si es mor la mascota? Hi ha serveis d’incineració? Quins?

Tots els veterinaris tenim servei d’incineració, ja sigui en el mateix centre o extern a nosaltres. En cas de defunció podeu contactar amb el veterinari i mirarem de gestionar la situació amb una recollida a domicili per exemple.

Els que tenen mascotes exòtiques com les serps o camaleons que necessiten d’aliment viu, què han de fer?

En principi les botigues d’alimentació per mascotes poden seguir obrint. En aquest cas jo recomanaria posar-se en contacte amb el lloc de compra perquè els informin d’horaris i possibilitats.

Contagien el virus les mascotes? Els podem contagiar nosaltres?

La informació de la que disposem ara per ara és que els gossos i gats ni pateixen ni transmeten la malaltia com ens passa als humans. Tot i així, i això és una apreciació personal, crec que hem d’intentar que mantinguin la distància de seguretat igual que faríem nosaltres, ja que si els estosseguem al damunt i després els toquem podríem entrar en contacte amb el virus igual que passa amb els objectes inerts o amb les nostres pròpies mans.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Enquesta: creus que l’Anoia s’està convertint en una comarca dormitori?

Actualment, el nombre d’afiliats a la Seguretat Social que viuen a l’Anoia és de 49.594, però que a més hi treballen, és de 33.740,...

Vilanova recorda que donar menjar als ànecs del Parc Fluvial pot suposar una multa

L’àrea de Medi Ambient ha instal·lat tres cartells informatius al Parc Fluvial que recorda que donar menjar als ànecs i altres aus, està prohibit....

Carme inaugura la remodelació de la piscina

Aquest passat cap de setmana, els veïns i veïnes de Carme van poder veure el resultat de les obres de remodelació del vas gran...

David Oliva és escollit primer secretari de la Joventut Socialista de l’Anoia

La Joventut Socialista de l’Anoia ha celebrat, aquest diumenge 20 de juny, el 5è Congrés de Federació amb prop d’un centenar de persones al...

Òdena vol posar fre als “botellons” al Pla de les Gavarreres

L'Ajuntament d'Òdena ha començat a treballar juntament amb l'Associació dels Plans, la Policia Local i Mossos d'Esquadra noves mesures per aturar el 'botellón' i...
Compartir