Els montbuiencs gaudeixen d’una Festa Major limitada per les restriccions
E

22 de juliol de 2021

Durant el passat cap de setmana els montbuiencs i montbuienques van poder gaudir amb la Festa Major. Dos anys després es va tornar a celebrar la festa grossa en honor a Santa Margarida.

La cinquena onada de la pandèmia va impedir que es pogués habilitar l’espai d’atraccions dels firaires i també va obligar a ajornar un partit de futbol amateur que havia d’enfrontar els equips de la UE Sant Maure i el CF Montbui. També es van anul·lar totes les activitats que implicaven degustació d’aliments i begudes al carrer. Les restriccions d’aforament i la impossibilitat de realitzar activitats itinerants, com ara cercaviles tradicionals, van condicionar també l’elecció i el format dels espectacles. Cal remarcar també la suspensió de l’espai d’atraccions dels firaires en el municipi.

Les restriccions per onada de calor i sequera també van impedir la realització de totes les activitats amb foc, tant al Nucli Urbà com al Nucli Antic, incloent-hi els castells de focs i les activitats estàtiques amb foc.

Gran nivell dels concerts de Festa Major
Salvant aquests obstacles, les activitats culturals i festives es van desenvolupar sense problemes, destacant els concerts per duplicat de Núria Fergó i La Séptima Trastada i també l’espectacle de monòlegs de David Sas i El Sevilla al Nucli Urbà.

Nuria Fergó va ser, sens dubte, una de les grans protagonistes de la Festa Major. La cantant de Màlaga va oferir dos concerts plens d’art melòdic i intensitat, al compàs d’un piano brillant i demostrant una veu en directe espectacular. El repertori de l’excantant d’OT va ser molt aplaudit pel públic, amb temes molt cantants com “Luces de Bohemia” o “Sevilla”. Cal remarcar que Fergó va brindar els dos concerts a un dels seus millors fans, Joan Rosillo, jove montbuienc que ha seguit les evolucions de Nuria des dels seus inicis en el món de la música. Més de 300 persones van veure en directe cadascun dels concerts de Fergó, tant divendres com dissabte.

Paral·lelament, a la Sala Auditori Mont-Àgora, es van viure dues nits de monòlegs amb els recitals de David Sas i del popular cantant de “Mojinos Escozíos” reconvertit a monologuista “El Sevilla”. Especialment destacat el monòleg de David Sas, que va posar el llistó molt alt, i que va demostrar ser un dels grans del gènere. “El Sevilla”, amb el seu tradicional carisma, va protagonitzar dos monòlegs destacats i divertits, però sense arribar al grau de complicitat que va aconseguir David Sas amb el públic. Les dues nits de monòlegs es van celebrar amb aforament limitat al 70 per cent (poc menys de 300 persones a la sala gran de Mont-Àgora).

A l’Institut Montbui es va celebrar un doble concert del grup de rumba fusió anoienc “La Séptima Trastada”, que va fer les delícies dels més joves. Encapçalat per Albert Nieto, el grup va oferir un repertori molt animat i ple de ritme, amb algunes peces de rumba-ska que van fer les delícies del públic assistent, que va respectar la limitació de veure el concert des de les cadires.

Presentats els Reis de Vistalegre, els nous gegants de Montbui
El passat dissabte dia 17, dintre del marc dels actes de la Festa Major de Santa Margarida de Montbui, es va fer la presentació pública de dos nous elements de la Imatgeria Festiva de Montbui, els Reis de Vistalegre, la nova parella de gegants del municipi. L’acte va comptar amb la presència d’altra imatgeria montbuienca, com són els Capgrossos «Sant Maure» i «Santa Margarida», el Capgròs «el Bou de Montbui», el Gegantó «Bofonet de Montbui», «l’Ouet» de Trenca l’Ou i els ja, Gegants Vells de Montbui, «Felip IV» i «Marianna d’Àustria». Tamé van ser present els Gegants «Cinta» i «Bisbalet» d’Igualada, que van ser els encarregats d’apadrinar les noves figures montbuienques. Cal destacar la presència dels músics del Grup de Dracs i Diables de Montbui, de Dessota i de la Colla Gegantera del Bisbalet.

Els nous gegants es van començar a construir de mans de l’artista local Pepe Sánchez, juntament amb un grup d’infants d’un casal del barri montbuienc de Vistalegre, tot i que el projecte va quedar aturat, fins que l’any 2019, les figures a mig fer van ser trobades a un magatzem municipal i es va decidir acabar-les. En aquest procés cal destacar la participació novament de Pepe Sánchez, també de Maria Àngels Martín i els alumnes del Servei Comunitari de Gegants de l’Institut Montbui. Els vestits han estat confeccionats per les modistes Ana Maria Agudelo, Laura Llansana i Mercedes Álvarez.

Compartir

Deixa un comentari

L'Enquesta

T'atenen en català en els comerços on vas habitualment?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta