Els equips d’atenció primària de l’Anoia realitzen ecografies pulmonars que els permeten una major resolució dels casos de COVID-19

84

Els equips d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut a l’Anoia han estat els pioners en realitzar ecografies pulmonars a la ciutadania que els permeten una major resolució dels casos de COVID-19 al territori. En concret, la formació que els professionals han realitzat online per realitzar aquesta tècnica des de primària els permet realitzar una prova a persones que presenten símptomes de coronavirus i també per fer-ne el seguiment als propis centres d’atenció primària: CAP Anoia (EAP Igualada Urbà, Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí i CAP Nord), Piera, Capellades i al consultori local de la Pobla de Claramunt (EAP Anoia Rural). En paral·lel, es compta amb dos ecògrafs portàtils, donats pel Col·legi de Metges de Barcelona i la CAMFiC, que permetran fer ecografies a domicili.

Diagnòstic precoç
L’ecografia pulmonar és una prova amb una gran sensibilitat que permet fer un diagnòstic precoç fins i tot abans que es vegin lesions en la radiografia. Es tracta d’una eina que obre la porta a l’atenció primària a una major resolució en la rebuda dels pacients amb símptomes i permet tenir més recursos per millorar el cribratge, fer els diagnòstics més ajustats, facilitar a cada usuari el tractament més adequat a la seva situació i fer-ne el seguiment.