Els CAP de l’Anoia tanquen des d’aquesta setmana a les 8 del vespre

633

Nou horari d’atenció als CAPs des del passat 1 de gener. Tots els centres d’atenció primària (CAP) i els serveis d’atenció a la salut sexual i reproductiva (ASSIR) tancaran a les 8 del vespre perquè els treballadors puguin conciliar la seva vida familiar i laboral, d’acord amb una instrucció del juliol passat que ha entrat en vigor el primer dia del 2019 i la nova mesura es desplegarà de forma progressiva, però haurà d’estar plenament operativa el pròxim 31 de març.
Fins ara, el 73% dels CAPs de Catalunya ja tancaven a aquesta hora, mentre que la resta allargava el seu horari d’atenció al públic fins a les nou. En aquest sentit, el nou horari busca homogeneïtzar els diferents territoris del país i millorar les condicions laborals dels treballadors, així com la conciliació de la seva vida familiar i laboral.
El Departament de Salut ha remarcat en una nota de premsa que el CatSalut vetllarà, a través dels gerents de cada Regió Sanitària, perquè les entitats proveïdores de serveis sanitaris de tot Catalunya s’adeqüin al nou horari, tenint en compte el respecte a l’autonomia de gestió dels centres i garantint, alhora, una atenció sanitària de qualitat i informació actualitzada.
La nova mesura ja s’ha començat a aplicar a tots els CAP de l’Anoia: Anoia Rural-Igualada, Igualada Urbà, Vilanova del Camí, Montbui, Piera, Capellades i Calaf.