15.4 C
Igualada
Dimecres, setembre 22, 2021

Els alumnes vacunats no s’hauran d’aïllar quan hi hagi un positiu a la classe

El Govern ha recordat que el pròxim dilluns 13 de setembre el curs començarà amb tots els centres oberts, prioritzant la presencialitat. L’objectiu, ha assegurat la portaveu, és mantenir l’equilibri i garantir el funcionament de les classes, aplicant “les mesures de prevenció”. El document, doncs, manté els trets generals que ja s’havien fixat el curs passat, com l’organització de l’alumnat en grups bombolla, l’ús de la mascareta obligatòria a partir de primària, la higiene de mans o les pautes de ventilació.

En el cas dels menjadors i el transport escolar, es mantenen les mesures que ja hi havia, igual que passa amb les colònies, on es fixa el protocol establert. Pel que fa a les entrades i sortides dels centres, aquestes seran esglaonades i cada centre les dissenyarà a la seva manera en funció del tipus d’equipament. En aquest interval temporal no es preveu que els centres hagin de prendre la temperatura als estudiants.Paral·lelament, es flexibilitzen les entrades dels familiars, que podran entrar als centres i acompanyar els nens i nenes a les aules. Per altra banda hi haurà adaptació pels infants de P3 i per aquells que facin P4 quedarà a criteri de cada centre. També s’obre la possibilitat de celebrar reunions amb les famílies, això sí, amb un màxim de 10 persones presencialment i sempre que es compleixin les mesures de seguretat vigents.

El document sosté que les festes escolars s’ha de realitzar preferiblement a l’aire lliure. Les activitats extraescolars estan permeses, sempre que s’adaptin al protocol i amb un màxim d’entre 10 i 15 alumnes. Pel que fa a les activitats esportives, les mesures s’equiparen a l’esport de competició.

Entre els canvis més destacats destaca, precisament, la relaxació dels protocols als patis, on es podran reunir els alumnes d’un mateix grup bombolla sense mascareta. En el cas d’interactuar amb un altre grup, sí que l’hauran de portar.

Cambray ha posat en valor que el curs d’enguany permet assolir un major grau de “normalització” i ha recordat que no estan davant d’un pla “inamovible”. Així, les directrius fixades estaran vigents com a mínim fins a la finalització del primer trimestre del curs escolar.

Pel que fa als recursos addicionals que es van incorporar l’any passat amb motiu de la covid-19 – com per exemple més professionals – el departament d’Educació ha confirmat que es mantindran tots, també durant aquest curs.

Crida a la vacunació
La campanya de vacunació permetrà que tots aquells alumnes que disposin de la pauta completa no s’hagin d’aïllar encara que siguin contacte estret. D’aquesta forma, en cas que hi hagi un contagi al grup bombolla, podran continuar fent classe de forma presencial. No passarà el mateix amb aquelles persones no vacunades, que hauran de fer una quarantena a casa i seguiran les classes de forma telemàtica. El conseller d’Educació ha remarcat que aquest sistema “híbrid” no és una novetat, i que els centres tenen les eines per fer-ho.

Precisament, un dels missatges del Govern és que els joves i adolescents aprofitin aquestes pròximes setmanes per vacunar-se, després d’un agost on el ritme de vacunació ha baixat considerablement, coincidint amb les vacances d’estiu. De fet, segons Argimon, unes 31.400 persones a Catalunya que s’han posat la segona dosi quan els tocava.

El conseller de salut ha subratllat que es fixen com a objectiu posar 2 milions de dosis durant aquest mes de setembre, i que la crida va dedicada a la comunitat educativa, però també a la població general.

Així, ha recordat que encara hi ha 160.000 persones amb edats compreses entre els 12 i 15 anys que no han rebut cap vacuna. Una xifra que se situa en 103.000 persones a la franja que va dels 16 als 19 anys. Pel que fa als professionals del sector educatiu, els consellers han concretat que des de fa mesos la xifra de vacunats amb pauta completa ronda el 90%.

Argimon ha recordat que les pròximes setmanes seran molt importants i ha demanat no “voler córrer”. “Hem d’aconseguir que el nombre de persones a les UCI baixi per sota de 100”, ha insistit, afegint que actualment la xifra es troba en 400 persones. “Hem de tenir aquest punt de prudència”, ha assenyalat.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Vilanova i Mongats treballaran per millorar les condicions de les colònies de gats

L’Ajuntament de Vilanova del Camí va signar el passat dijous un conveni de col·laboració amb l’entitat Mongats de Montbui amb la voluntat de millorar...

Oriol Solà és proclamat “Mestre en Gai Saber” a Barcelona

L'escriptor anoienc Oriol Solà i Prat ha esdevingut “Mestre en Gai Saber” a la ciutat comtal, concretament dels Jocs Florals de Sants, Hostafrancs i...

La Llacuna ja té l’estudi que detalla com activar locals i espais buits

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament de la Llacuna un estudi per l’adequació i la dinamització temporals d’espais buits, principalment locals comercials...

Associats de Leather Cluster Barcelona exposen a París i Milà

Aquest mes de setembre es celebren dues de les fires més representatives per la indústria de la pell en l’àmbit de la moda, Première Vision i Lineapelle....

Els visitants tornen a fer net de vinyales en la 10a edició de la fira

La 10a edició de fira de la Vinyala d’Òdena ha tornat a aplegar milers de visitants amb ganes de menjar cargols. A les 10h...
Compartir