17.6 C
Igualada
Dissabte, setembre 26, 2020

“El visitant de la Fira de les Bresques podrà gaudir d’un dels entorns naturals més bonics de la comarca”

Imma Palet - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat

Imma Palet és l’alcaldessa d’Orpí. Aquesta és la seva segona legislatura al capdavant del consistori municipal. Les passades eleccions, la seva llista, ERC, va guanyar aconseguint els cinc regidors davant d’una llista fantasma del PP. Aquest diumenge el municipi viurà una jornada festiva amb la Fira i Aplec de les Bresques.

– Orpí celebra aquest diumenge la 1a. Fira de les Bresques. Quin és el seu origen?
El seu origen és l’Aplec de les Bresques de Santa Càndia. Aquest era un punt de trobada de tots els apicultors de la comarca per vendre la mel, que es recull en aquestes dates, i d’aquí neix la voluntat i el desig de fer aquesta fira.

– A qui va dirigida la Fira?
La fira va dirigida a les persones que tinguin interès pels temes relacionats amb la mel i les abelles i que estimin i vulguin protegir el medi ambient. El visitant podrà gaudir de la fira en un dels entorns més bonics de la comarca de l’Anoia.

– Què s’hi trobaran els visitants que s’arribin a Orpí aquest diumenge?
La celebració de la Fira en plena Natura i la Fira més dolça de la Comarca. Hi haurà diferents expositors relacionats de diferents maneres amb la mel i les abelles, s’hi duran a terme diferents tallers, i també hi haurà degustacions. A part i com cada any s’hi trobaran els actes ja tradicionals de l’Aplec de les Bresques, que finalitza amb el dinar “un arròs exquisit” en què la gent acampa a la zona dels ametllers i se’ls menja amb colla i família.

– Per a un ajuntament petit com el vostre, organitzar una fira d’aquestes característiques deu ser una feinada. Compteu amb col·laboracions?
Realment suposa una feinada per un poble tan petit, som 150 habitants, però sort en tenim de la col·laboració de la gent del poble. És una festa que la gent se la sent com a pròpia i hi participa molt. També tenim la sort de comptar amb una persona que és molt bon organitzador de fires, el Josep Pons, i també els regidors de l’equip de govern, que hi han dedicat un gran esforç i il·lusió per fer realitat aquesta Fira. Des d’aquí vull agrair a tots la seva col·laboració.

– Orpí és un dels municipis més petits de la comarca i en pocs dies s’hi han organitzat un parell d’actes relacionats amb la natura (em refereixo a la trobada de propietaris forestals que es va dur a terme el cap de setmana passat i la fira d’aquest cap de setmana). La natura que us envolta és un reclam?
La natura és el principal valor que tenim a Orpí i, tot i que sempre l’hem tingut, des de fa uns anys li hem volgut donar valor i protecció, tot potenciant la senyalització, adequació de rutes i camins per donar a conèixer el nostre patrimoni natural a nivell turístic. La tasca que està realitzant l’Associació de propietaris forestals Serra Miralles Orpinell és una molt bona feina de gestió forestal per evitar incendis i protegir els nostre boscos.

– Hem passat uns anys de crisi econòmica important. Com ha afectat al municipi. Es nota actualment una revifada?

La crisi econòmica ha afectat de manera molt important a la nostra comarca. A Orpí també ens ha afectat amb el tancament de diverses empreses. Aquest últims anys s’observa un canvi de tendència al nostre municipi, amb la creació de nous negocis enfocats al turisme rural i la reobertura d’empreses dedicades al sector paperer.

– Actualment quina és la principal activitat econòmica del municipi?
Les principals activitats econòmiques són l’agricultura i ramaderia, i en aquests últims anys la indústria dedicada el sector del paper i negocis dedicats al turisme rural.

– L’Ajuntament a curt i mig termini, quines actuacions té previst dur a terme?

Actualment estem treballant en un projecte important pel municipi; la urbanització del nucli de Santa Càndia. Aquest és un dels nuclis his- “El visitant de la Fira de les Bresques podrà gaudir d’un dels entorns naturals més bonics de la comarca” Imma Palet, alcaldessa d’Orpí tòrics més bonics del municipi. Actualment està molt degradat i no disposa dels serveis adequats per ser un nucli habitable. Per aquest motiu es vol millorar i dignificar aquest nucli com tots els nuclis d’Orpí. L’adequació i senyalització de la riera i el rec són altres projectes també importants per tal de continuar millorant i donar a conèixer el nostre patrimoni natural i cultural i per fomentar el turisme al municipi. Per finalitzar, i el més important, garantir el funcionament del “ dia a dia” de l’Ajuntament, garantint els serveis mínims per tots els habitants d’Orpí.

– L’Ajuntament orpinenc forma part de l’AMI? Com veus el procés català cap a la independència en aquests moments?

L’Ajuntament d’Orpí forma part de l’AMI i n’estem molt orgullosos. El procés català ja ha iniciat el seu camí i s’està treballant a un bon ritme. És la sensació que tens després de parlar amb gent que està treballant “el dia a dia” al Parlament i et comenten que això “va de veritat”. No obstant això cal eixamplar la base social, i que cada dia siguem més els que vulguem un futur Estat Català. Com Alcaldessa, és tot un plaer poder viure aquests moments històrics i poder contribuir en el procés català.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

67 anys de Fira (part 2)

67 anys de Fira (part 1) Els anys 80 hi va haver un canvi en la Junta directiva de l’entitat que no va saber afrontar...

S’escullen les propostes finalistes del pressupost participatiu de Piera

El passat divendres 18 de setembre es va celebrar a Piera el taller TOP10!, una jornada participativa oberta a tota la ciutadania on s’havia...

La nova plaça del Pi de Santa Margarida de Montbui ja està a punt

Quan només falta la plantada de tres aurons blancs que presidiran el renovat espai de la Plaça del Pi, les obres de remodelació i...

Totes les fires que se celebren a Igualada

Fira d’Igualada és una entitat sense afany de lucre. Neix l’any 1951 amb la finalitat de fomentar fires, mercats, festes i potenciar el comerç...

“En cap cas es vol construir un macropolígon a la Conca”

Entrevista a Raquel Serra, gerent de la Mancomunitat de la Conca d`Òdena Una de les persones que millor coneixen el contingut del Pla Director Urbanístic...
Compartir