El 90% dels gossos perduts o abandonats a la Conca es recuperen o s’adopten

0
485

Des de mitjans de 2018 la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) s’ocupa de gestionar el servei de recollida i manteniment d’animals domèstics de companyia abandonats o perduts (gossos) dels set municipis que la componen: Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Òdena, La Pobla de Claramunt, Jorba i Castellolí.

Amb motiu de la renovació de la concessió del servei, la MICOD ha fet públiques les dades de balanç, que revelen unes xifres molt positives; entre l’agost del 2018 i l’abril del 2021 s’han recollit i traslladat a les instal·lacions de la Residència Canina Font Galí de Piera un total de 158 animals de companyia que es trobaven abandonats o perduts als carrers dels municipis de la Conca d’Òdena. D’aquests, 87 gossos, més de la meitat, han estat identificats i recuperats pels seus propietaris, i 54 han estat adoptats, fet que suposa que pràcticament el 90% dels gossos recollits del carrer retornen a la seva llar o bé són acollits en una llar nova. Els 17 animals restants o bé romanen a les instal·lacions a l’espera que es puguin identificar i localitzar els seus propietaris o, malauradament, ja van ser recollits morts o van perdre la vida a causa del mal estat de salut en què es trobaven.

Pel que fa a la procedència, el 36% dels animals abandonats o perduts s’han recollit a Igualada, el 23% a Vilanova del Camí, el 27% a Santa Margarida de Montbui, el 19% a Òdena, l’11% a Jorba, el 5% a La Pobla de Claramunt i el 2% a Castellolí.

Des de la Mancomunitat recorden a la ciutadania que, en cas de veure un gos abandonat, perdut, ensalvatgit o mort a la via pública, cal trucar a la Guàrdia Urbana del seu municipi que activarà el servei de recollida. En cas que l’animal es trobi malferit, la mateixa empresa que fa la recollida s’ocupa de prestar atenció veterinària. Igualment, totes els animals recollits, tant si presenten signes de malaltia com si no, passen una revisió mèdica.

Després de més de dos anys de prestar el servei, la Residència Canina Font Galí ha finalitzat el contracte i la Junta de la Mancomunitat ha aprovat aquest dimecres adjudicar el servei per als propers dos anys a l’empresa “Caniausa Center SL”.

Compartir