Castells: “La gent no pot tenir la sensació que ens han tancat i han llençat la clau”

2088

L’alcalde d’Igualada Marc Castells puja el volum. I no li manca raó. La informació de la Generalitat assenyalant com impossible fer ara 70.000 tests ràpids a la Conca d’Òdena ha enfadat als alcaldes de la Conca. Avui Castells ha dit que “el que no és viable és que tinguem 70.000 confinats i ningú no ens proposi una solució. Volem l’ajuda del govern del nostre país. És inadmissible que no vingui ningú a fer aquests tests. Fa 16 dies que estem en aquesta situació. Que el govern es posi les piles a la Conca d’Òdena. Que la gent no tingui la sensació que ens han tancat i han llençat la clau”.

L’alcalde ha assenyalat que “ningú no ens ha explicat per què ha passat això, espero que algun dia algun epidemiòleg ens ho raoni. Si es tracta d’un problema de mala gestió de l’Hospital haurà de ser el departament de Salut que ho digui, però ara no és el moment”.

25-30 positius al dia

Ara mateix arriben diàriament uns 25-30 casos al dia a l’Hospital d’Igualada, la qual cosa “pot provocar que la setmana vinent l’Hospital no pugui donar a l’abast, per això hem iniciat avui les obres amb l’assessorament de Metges Sense Fronteres i altres organitzacions d’adequació de la pista poliesportiva del pavelló de les Comes com a hospital de campanya, que estarà a punt dilluns”. També s’espera que estigui a punt la residència de l’antiga Mútua Igualada, amb 90 llits, el proper 10 d’abril.

D’altra banda, l’alcalde ha qualificat com a “vergonya” que l’Estat encara no hagi resolt el tema de les baixes mèdiques que afecta més de 8.000 treballadors confinats que no poden accedir al seu lloc de treball a l’exterior. “Que resolguin d’una punyetera vegada la situació que tenen els treballadors autònoms i els que treballen fora de la Conca d’Òdena. És una vergonya”, ha dit.