El festival Zoom d’Igualada esperona el talent audiovisual en dies de confinament per la Covid-19

103

El Zoom Festival, el Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya, crea un premi per estimular el talent audiovisual en dies de confinament per la Covid-19. El Premi Zoom a la Millor Creació Audiovisual del Confinament es lliurarà a la 18a edició del festival Zoom, que tindrà lloc el novembre de 2020 a la ciutat d’Igualada.

Per participar-hi només cal compartir, el vídeo a les xarxes socials Instagram, Twitter o Facebook amb l’etiqueta #ZoomdesdeCasa i mencionant el perfil del festival Zoom (@FestivalZoom). El premi és obert a tots els gèneres: humor, cròniques, videocreacions, ficció, documental… I s’admeten produccions en qualsevol idioma. L’únic requisit és que sigui realitzat a casa durant els dies de confinament a qualsevol punt de l’Estat i que tingui una durada màxima de 15 minuts. El període per presentar les produccions audiovisuals finalitzarà quan acabi l’estat d’alarma decretat pel govern central. Es poden consultar les bases del premi a la web https://www.zoomfestival.org/.

Un jurat format per reconeguts professionals del món audiovisual, avaluarà les propostes recollides durant aquests dies a xarxes socials i en determinarà la producció guanyadora, que serà anunciada juntament amb la resta del palmarès de la propera edició del certamen.

Amb aquest nou premi, el festival Zoom d’Igualada vol fer aflorar el talent audiovisual en una situació d’excepcionalitat, fent un reconeixement a les creacions audiovisuals de qualitat que estan sorgint a les xarxes com a conseqüència de la crisis sanitària de la Covid-19. Amb aquesta iniciativa, el certamen reforça la seva aposta pels nous formats audiovisuals, que ja va iniciar en la passada edició amb els premis Millor Youtuber i Millor Instagramer, i que posa sobre la taula la importància d’Internet i les xarxes socials com a nous canals de difusió de produccions audiovisuals de qualitat i amb una audiència consolidada.