19.7 C
Igualada
Dijous, octubre 22, 2020

Carta oberta a Dolores Delgado

Permeti’m senyora ministra de Justícia (?) d’Espanya que a través d’aquesta carta li doni un consell: deturi el judici farsa que s’està perpetrant al Tribunal Supremo. Pari’l perquè cada dia fan més el ridícul.

Quan encara rèiem per l’ocurrència del Fairy, ens hem trobat amb les noves “ensonyacions” dels agents de la benemèrita que varen participar en els escorcolls del 19 i del 20 de setembre, en les càrregues policials de l’1 d’octubre i en l’anàlisis de la documentació obtinguda en els esmentats escorcolls.

Dimarts assistíem astorats a la declaració d’un comandant que deia haver vist “la bandera de onniun”. I preguntat al respecte deia que és “una tela cuadrada, pone onniun, es verde, tiene rayas y un palo”. Satisfet de la seva declaració va fer una nova aportació a la desfilada de mentides assegurant que la presidenta Carme Forcadell va passar en cotxe per la Via Laietana “y des de la ventanilla jaleava a los presentes a enfrentarse a la comitiva judicial”, sense adonar-se el benaventurat que feia un moment que havia declarat que “los manifestantes cortaron la calle”.

Senyora ministra de Justícia, pot dir-me com pot passar un cotxe per un carrer tallat i amb més de tres-centes persones ocupant tota l’amplada del carrer? Pot preguntar-li a l’heroic membre del cos per què una setmana després dels fets no ho va posar en el seu informe oficial i ha esperat un any i mig a dir-ho en seu judicial?

Hem vist guàrdies mentint i el jutge Marchena impedint a les defenses mostrar els vídeos que demostren la mentida. El dia 20 de setembre vaig participar activament de les manifestacions al Passeig de Gràcia, a la plaça Sant Jaume i a la Via Laietana. El que jo vaig viure no té absolutament res a veure amb el que declaren sota jurament, els agents de la guàrdia civil. Res a veure.

Les sis setmanes judici farsa han deixat clar que el jutge Llarena ha construït un castell a l’aire que ara els fiscals no troben la manera de mantenir-lo dret. Ho diguérem en el seu moment, això de Llarena és una prevaricació de llibre.

Si no fos perquè hi ha nou persones que fa més d’un any que estan empresonades, podríem seguir les sessions del judici/farsa amb un bol de crispetes i fer-nos un panxó de riure a cada nova ocurrència. Però la situació dels presos és massa dura perquè sigui lícit prendre’ns-ho com un entreteniment.

Al pas que anem, senyora Dolores Delgado, això del judici només pot empitjorar, per més estones que dediquin a “preparar” testimonis. Sigui honesta, faci honor a la seva professió i faci retirar tots els càrrecs, alliberi els presos i demani explicacions pel desastre del drama que es representa al Convento de las Salesas reales de Madrid. (Un nom ben adient per a la seu d’un Tribunal que sembla arrelat a la Inquisición.)

Jaume Singla

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

La Calòrica porta “Els Ocells” al Teatre Municipal l’Ateneu

El diumenge dia 25 d’octubre, a les 7 de la tarda, al Teatre Municipal l’Ateneu, la companyia La Calòrica –Premi de la Crítica ‘Serra...

L’Estival de Jazz encara la recta final d’una edició excepcional

L’Estival de Jazz encara la recta final de la seva vuitena edició de tardor. Va començar el divendres 9 d’octubre amb un teatre de...

El govern d’Igualada lliura els ajuts a empreses de nova creació

L’Ajuntament d’Igualada ha lliurat aquest mes d’octubre els ajuts econòmics a diferents empreses de la ciutat que van iniciar l’activitat durant l’any passat. L’alcalde,...

Igualada acollirà el partit de futbol de la Marató de TV3

TV3 va donant, a poc a poc, més detalls sobre com serà La Marató d'aquest any. Ja fa unes setmanes es va anunciar que...

Mor l’Àngel, el treballador de l’Hospital d’Igualada que va estar 172 dies ingressat a l’UCI

El treballador de l'Hospital d'Igualada que va estar 172 dies ingressat a l'UCI per la covid-19 ha mort aquest dimecres, segons ha informat el...
Compartir