4.3 C
Igualada
Diumenge, 25 febrer 2024

Un article de

L’Advocacia de l’Estat vol anul·lar la moció del ple d’Igualada que donava suport al Parlament en la reprovació de Felip VI
L

Publicitat

Des de fa unes setmanes, l’Advocació de l’Estat està presentant contenciosos administratius contra els ajuntaments que van donar suport a la resolució del Parlament que reprovava el rei Felip VI per haver justificat la violència de l’1 d’octubre. I un d’aquests ajuntaments és el d’Igualada.

La moció del Parlament apostava per l’abolició de la monarquia, a més d’instar a l’Estat a garantir la convivència, la cohesió social i la “lliure expressió de la pluralitat política a l’Estat”, a més de reprovar “els actes repressius contra la ciutadania” i condemnar “les amenaces d’aplicació de l’article 155 de la Constitució, la il·legalització de partits polítics, la judicialització de la política i la violència exercida contra els drets fonamentals”.

La moció no resolutiva va ser presentada per PDeCAT, Esquerra i la CUP, i va ser aprovada per aquest tres grups, a més de Decidim. Per la seva banda, el PSC es va abstenir i l’únic vot en contra d’aquesta moció va ser del regidor del PP.

La intenció dels recursos presentats per l’Advocació de l’Estat és aconseguir que s’anul·lin els acords dels plens, que recordem, donaven suport a una moció presentada pel Parlament de Catalunya. El jutjat reclama als ajuntaments que li enviïn la moció aprovada.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies