Carta natal de Quim Torra: el bessó astrològic de Carles Puigdemont i l’efecte Capricorn

1 de desembre de 2019

Bernat Roca

D’aquí trenta, d’aquí quaranta anys, quan es passi revista al moviment nacional de Catalunya, es parlarà d’un català il·lustre, d’un polític, d’un poeta, d’un crític, i la història callarà fatalment, irremeiablement, el nom d’aquells que no pogueren donar altra cosa a la Pàtria i li donaren la seva esperança, la seva il·lusió i la seva vida.”

Daniel Cardona i Civit

La carta natal del president Quim Torra és una carta d’hivern. Capricorn de signe solar, Sagitari d’ascendent i Lluna a Capricorn. Dels darrers presidents de la Generalitat gairebé tots han estat Capricorn, de manera que es pot parlar d’un Efecte Capricorn al Palau de la Generalitat. Sabien que Guardiola és Capricorn? Tornant a la carta del president Torra, la seva lluna es troba en conjunció a Mercuri. Aquest detall és molt interessant perquè explica la seva predilecció per l’escriptura i la lectura. De fet, s’ha dedicat a l’edició abans de fer el salt a la política i primer va treballar per una famosa companyia d’assegurances suïssa. Comercial nat, és un venedor de paraula àgil com correspon a totes les persones amb aspectes bons entre la Lluna i Mercuri. Les conjuncions són un dels factors més fàcils de llegir i comprovables en l’astrologia. La connexió entre el Macrocosmos i el Microcosmos, o el Cel i la Terra com en deien els antics. Encara en el Cristianisme, que va combatre tant com va poder l’astrologia, es deia facis la seva voluntat (de Déu) així en el Cel com en la Terra. Les conjuncions són interessants perquè fallen molt pocs cops. Per exemple, Joaquín Sabina tenia una conjunció de Venus (amor) i Mercuri (paraula) que estava en oposició a la Lluna i que no cal explicar massa per entendre-la.

La lluna a Capricorn ens parla d’un ambient familiar i en la infància rígid i amb moltes normes. Això devia ser complicat per un ascendent Sagitari, que són per naturalesa inquiets, viatgers i lliures de pensament. Com que té Mercuri a Capricorn podem deduir una expressió del pensament rigorosa i metòdica, que reforça el Sol a Capricorn, que vol ser líder i té metes molt altes a costa de pagar-ho amb la depressió i la rigidesa. Són perfils de gent amb gran capacitat per tasques administratives i de gestió, ja que dominen la seva ment i en un líder tanta energia a Capricorn el fa un rival temible. El posat monàstic de dur una feixuga càrrega que té l’expressió del President és una bona mostra de la presència saturnina que els capricorn tenen. Però quan Torra riu ho fa per sota el nas, com un centaure trapella que s’ha acostumat a la rialla burleta com a desafiament als poderosos. Segur que als Jesuïtes on va estudiar (institució saturnina i capricorniana per excel·lència) va aprendre moltes tècniques per burlar l’autoritat opressora.

Enamorat del catalanisme dels anys 20 i 30, del temps dels homes d’acció com Macià o Daniel Cardona i Civit, que era un patriota intransigent a qui li deien l’irlandès, el president Torra té un Mart a Lleó bataller a la casa 9. L’astròleg Segundo Ruiz explica que Mart a casa 9 el tenia Simón Bolívar, llibertador de Veneçuela, i cal interpretar-lo de la forma següent:
En la casa de la sabiduría, la espiritualidad y los altos ideales, el bélico Marte puede transformar a la persona en un radical, un “cruzado” o un fanático; en el mejor de los casos, será alguien que defiende con mucho ardor y entusiasmo sus ideas. El valor, la audacia y la agresividad se ejercen en el ámbito de los ideales y la espiritualidad, y si el planeta está afligido puede favorecer una tendencia a imponer violentamente los puntos de vista filosofósicos, sociales, políticos o religiosos. Estas personas tienden a obstinarse en sus ideas, a querer tener siempre la razón. Toman una postura activa y militante respecto a los ideales o sentimientos religiosos, siendo una posición habitual en proselitistas o misioneros. Puede ser que luchen y se expongan en defensa de un ideal o una religión, pero también en contra de éstos.

Com veiem és un lluitador nat. D’aquí la seva fascinació per homes com Daniel Cardona. El què passa és que és un home pacífic i molt de lletres i la seva vida es desenvolupa en el context d’un període caracteritzat per la lluita parlamentària i democràtica. Però un lleó no dóna el braç a tòrcer fàcilment. La casa 9 també molt poblada conté els planetes Urà i Plutó (feines de poder a l’estranger), ja que va néixer en els convulsos anys 60, període que coincideix astrològicament amb un de molt semblant que va ser la Revolució Francesa.

Una cosa remarcable és la semblança de la carta astral dels dos darrers presidents de Catalunya: Carles Puigdemont, nascut un dia després d’ell. Com es pot veure en la imatge de la seva sinastria (composició de les dues cartes) tenen una carta molt semblant i només canvia l’ascendent (i per tant tota la distribució de cases i la posició de la lluna, que fa aleshores conjunció amb els dos Saturns, indicant-nos una relació de servei i kàrmica, alhora que tenyeix de severitat saturnina l’alegre i disbauxada Lluna a Acuari de Carles Puigdemont). Tots dos són individus de famílies conservadores amb un fort esperit revolucionari i que trenca els marcs heretats.

D’Urà a la casa 9 l’astròleg Segundo Ruiz ens explica el següent:
Es el signo de los reformadores, de los iluminados o de los inspirados que abren nuevas rutas a la humanidad. Produce personas de espíritu inquieto y animadas por un gran deseo de libertad, que tienen una escala de valores o una filosofía de vida avanzada, original o diferente. Las personas con Urano en la casa IX se interesan por todas las experiencias espirituales fuera de lo común y, en algunos casos, les fascina el estudio del pasado más remoto. Asimismo tienen toda clase de utopías en relación con el futuro y a menudo sienten un gran interés por la ciencia-ficción. Pero si el planeta está severamente afligido, puede causar un pensamiento radical e incluso irracional, o también puede dar ateos, anarquistas o comunistas radicales. El nativo puede llegar a sufrir rechazo o incluso persecución y exilio a casua de sus opiniones. En el plano físico, favorece los viajes imprevistos, no planificados o hacia la aventura. Un viaje al extranjero puede transformar radicalmente su personalidad o destino.

Com poden veure la veritat és que els planetes Transpersonals (Plutó i Urà a la casa 9) encaixen bastant amb el seu perfil de bon gestor i editor, predestinat per les lletres i l’escriptura, pensament pragmàtic amb objectius elevats i capacitat de treball i sacrifici.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari