21 de febrer de 2019

Caminada cap a Montserrat per assistir a la Renovació de la Flama de la Llengua Catalana

Aquest proper diumenge 24 de febrer tindrà lloc la tradicional sortida a peu a Montserrat per tal de renovar la 50a Flama de la Llengua Catalana que un any més organitza l’associació Juvenil El Garbell. Els més valents tenen una cita a partir de les dues de la matinada del diumenge al Casal Popular El Foment per tal de sortir caminant fins a Montserrat. Cap a 2/4 de 7 del matí és previst ser a Can Maçana on s’hi esmorzarà coca amb xocolata per recuperar forces i per encarar en garanties el darrer tram fins al monestir. Un cop a Montserrat s’assistirà als actes de renovació de la flama.

Tothom que ho desitgi es pot apuntar a la caminada al Casal Popular El Foment o enviant un email a elgarbell@gmail.com. Aquest any, confirmen des de l’organització, no hi haurà autobús de tornada, així que cadascú se l’haurà de gestionar; si algú té alguna dificultat de com fer-ho pot contactar amb l’organització de l’esdeveniment.

La Flama de la  llengua catalana és una tradició que es remunta a l’any 1968, quan una vintena d’entitats agrupades en la Federació Catalana de Muntanyisme es van afegir a la celebració de l’any Fabra. Des d’aleshores, cada any, una entitat excursionista s’encarrega de renovar el compromís amb la llengua, encenent-la a Prada, on va morir Pompeu Fabra, i transportant-la per diversos llocs emblemàtics del país fins a arribar a Montserrat.

Inscripcions al Casal Popular El Foment o a elgarbell@gmail.com

Comparteix l'article:

Comenta aquest article: