Avui es celebra la 1a Festa del Joc i de l’Esport de Capellades

28

Tot és a punt per celebrar aquest dissabte al matí la primera edició del Cape es Mou, la Festa de l’Esport i el Joc organitzada des de l’Ajuntament de Capellades amb la col·laboració de les entitats esportives i les ampes de la vila.

Tal i com es destaca en el programa de mà, l’objectiu de la festa és posar en valor “la importància de l’activitat física en el dia a dia, la convivència, la salut, la cohesió social entre generacions, cultures i capacitats”. Tot això deixant els carrers i places com a espais de joc i intercanvi, traient els esports dels seus escenaris habituals.

L’activitat començarà a les 10 del matí a la carpa central de la Plaça de Catalunya amb un esmorzar saludable per a tothom, que acabarà amb la inauguració a dos quarts d’onze del matí. Seguidament es començarà les activitats, que es repartiran per diferents carrers i places de Capellades. Les 250 primeres persones que s’inscriguin, tindran una motxilla. Les activitats són gratuïtes per a tothom i es pot participar tant de manera individual com en colla o en família.

Els espais on es repartirà l’activitat són la Bassa, i les places Catalunya, Àngel Guimerà, La Lliga i Jacint Verdaguer.

Les propostes són variades i pensades per a edats diferents. Per exemple, a la plaça Jacint Verdaguer hi haurà un Espai de Jocs Tradicionals i també el de Psicomotricitat, per a infants de 0 a 3 anys.

Al Parc de la Bassa també hi haurà Jocs de carrer i tradicionals i altres propostes com Taka, Petanca o Orienta’t per Capellades.

A la Plaça de La Lliga es concentrarà l’Espai dedicat al bàsquet, mentre que a la plaça Catalunya, a banda de la Carpa Central, també es podrà fer Street-Futbol, Mini-Hoquei i Spiribol.

Finalment a la plaça Àngel Guimerà hi haurà Escacs al carrer, gimnàstica per a la gent gran a les 12 del migdia, Tennis Taula i Foot-tennis.

A la Bassa, es tancarà les propostes amb una cursa de relleus en equips, per a majors de 14 anys, a partir de dos quarts de 2 de la tarda. Les inscripcions es podran fer d’11 a 1 del migdia.

La jornada acabarà a dos quarts de 3 de la tarda.

Cal recordar que durant tot el matí es continuarà amb l’activitat prevista al Pavelló Poliesportiu i al Camp Municipal d’Esports, amb els diferents partits de Futbol Sala, Hoquei i Futbol.

Diumenge, es previst que es faci la VI Xallenger de Capellades, organitzada des de l’Associació d’Esports de Muntanya de Capellades.

Tal i com destaca el regidor d’Esports i Alcalde de Capellades, Aleix Auber, “aquesta és una festa llargament gestada i que serà possible gràcies a la col·laboració de molts voluntaris de l’Institut Molí de la Vila, la col·laboració de les entitats esportives i de les escoles de Capellades i de l’afluència de persones amb ganes de passar un bon matí jugant i fent esport”.