34.1 C
Igualada
Dijous, agost 11, 2022

Avantatges de contractar majors de 50 anys

Eva Remolina
Economista / Amic

Les persones majors de cinquanta anys, sovint troben reticències per part de les empreses a l’hora de ser contractades degut, en part, a falses creences com el fet que són perfils amb una baixa digitalització, entre molts altres inconvenients, però res més lluny de la realitat. És més, els avantatges que suposa contractar personal de més edat són molts, entre ells:

Major adaptabilitat

Són persones molt capaces d’assimilar canvis, perquè han vist néixer internet, les xarxes socials… passant d’un treball completament manual a un altre més mecanitzat, per la qual cosa la seva capacitat d’adaptació està més que demostrada.

Creen millor ambient laboral

En primer lloc, perquè els seu caràcter ja està definit i, en segon lloc, a causa d’una major necessitat de tranquil·litat i de fugir dels conflictes. A més, en el cas que aquests es produïssin, també saben manejar-los d’una manera més eficaç.

Fidelitat a l’empresa

Les obligacions familiars i el desig d’una major estabilitat personal, els fa ser més fidels a les seves empreses. Ja no es prioritza tant el salari o una major projecció laboral, sinó altres factors com un millor horari i una major conciliació laboral i familiar.

 Aporten major experiència

Com diu el refrany l’experiència és un grau, i és que tant l’acumulació de coneixements que s’han anat adquirint al llarg de tota la vida laboral, com la pràctica professional, els fa més capaces d’afrontar els problemes i superar amb èxit tots els esculls que van apareixent, a més de saber prendre millors decisions.

Tenen una xarxa de contactes extensa

Els anys d’experiència els ha fet conèixer a molts professionals en el seu sector que poden ser de gran ajuda al negoci, tant: clients, col·laboradors com proveïdors.

La contractació d’aquest col·lectiu està bonificada

No només suposa tot un ventall d’avantatges a nivell professional com hem vist, sinó que a més, presenta avantatges fiscals que no tenen altres grups d’edats i que solen resultar molt atractives per a les empreses.

Tot això, unit a l’augment de l’esperança de vida, així com a uns hàbits més saludables, fa que les persones es conservin millor i arribin a la maduresa en millors condicions per a continuar treballant i per a donar el 100% d’ells mateixos.

Compartir
Eva Remolina
Economista / Amic

Més notícies

Últimes notícies

Un incident amb una grua deixa part de Montbui sense connexió telefònica

Una grua de grans dimensions s'ha emportat aquest matí la infraestructura telefònica del Carrer del Pont de Santa Margarida de Montbui i ha deixat...

La tradició serà l’eix central del proper Diàlegs Capitals

El pròxim Diàlegs Capitals s’emmarcarà dins dels actes de la Festa Major i abordarà el paper de la tradició a la nostra societat. La tradició...

L’Igualada Femení HCP torna als entrenaments

Després d’unes merescudes vacances estiuenques, les jugadores i el cos tècnic del primer equip de l’Igualada Femení Grupo Guzman van començar els entrenaments ahir...

Oberta la licitació de les obres de la reurbanització de la plaça Vilarrubias

Des de la setmana passada està obert el període de licitació del projecte de reurbanització de la plaça Vilarrubias. Després de la reunió celebrada...

Capellades comença la prèvia de la Festa Major

Aquest dissabte es va fer el primer acte de La Prèvia, escalfant motors per la Festa Major de Capellades. A les 10 del matí...
Compartir