L’Institut Pla de les Moreres proposa editar un llibre recollint els 25 anys d’història del centre
L

11 de març de 2015

ies.jpg

L’Institut Pla de les Moreres celebra enguany el seu 25è aniversari i des del Centre han planificat una sèrie d’accions per portar a terme durant el curs 2014-2015.
La darrera proposta que han portat a terme és la inauguració d’una exposició retrospectiva d’aquests 25 anys de vida del centre. 14 plafons i més de 500 imatges que recullen la història de l’Institut i de la seva evolució. L’acte, que va tenir lloc el passat 27 de febrer, va aplegar al centre gairebé un centenar de persones entre ells una bona part de l’equip docent, alumnes i exalumnes, pares i mares i altres persones vinculades a l’institut vilanoví.
Segons Josep Pons, director de l’Institut Pla de les Moreres, va ser una trobada emocionant i emotiva que va servir per constatar l’empremta que ha deixat en moltes de les persones el seu pas pel centre. L’acte, va aconseguir reunir, entre altres, els cinc directors que ha tingut l’institut vilanoví durant aquests 25 anys.
L’exposició fotogràfica encara està a l’institut però la intenció és que es pugui exposar en altres espais municipals perquè pugui arribar a la població en general. S’està estudiant la possibilitat que es pugui instal·lar de manera itinerant, per exemple, a Can Papasseit.
La celebració del 25è aniversari s’allargarà fins a final de curs. El proper acte del programa és un espectacle de percussió amb el cos en el que està previst fer participar l’escola al complet però també personal extern. En aquests moments, explica el director del centre, ja tenen definides les diferents parts de l’espectacle que han encarregat a Quique Cuadros, un exalumne del centre que s’hi dedica professionalment. També han definit la música, el rol de cadascú i els horaris del assajos. Ho han calendaritzat i pretenen tenir-lo enllestit a mitjans de maig.
L’últim projecte, i potser el de més envergadura, és l’edició d’un llibre commemoratiu. Cada any, explica Pons, quan acaba el curs, l’institut edita una revista amb el resum de els activitats que s’han fet durant l’any. Aquesta revista es distribueix entre les famílies i el desig és que enguany, aprofitant el 25è aniversari, en comptes d’una revista es pogués editar un llibre amb la història i l’evolució del centre. El projecte implica un esforç important des del punt de vista de treball de recerca, documental i gràfic però també des del punt de vista del finançament. Per això, diu el director del centre, han demanat suport a l’Ajuntament i també cerquen la col·laboració d’empreses i comerços locals.
Conscients que es tracta d’una efemèride important i que per l’institut vilanoví han passat més de 2.000 alumnes i més de 500 mestres i treballadors, volen obrir les portes d’aquesta celebració al municipi. Per això clouran els actes del 25è aniversari amb una festa més institucional oberta a la població.

Comparteix l'article:

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?