Autors locals i forans presenten els seus llibres a la Biblioteca

61

oriol.jpg

La Biblioteca Central d’Igualada va escalfant motors per a la diada de Sant Jordi i aquest mes de març acollirà diverses presentacions literàries amb grans noms de les lletres catalanes contemporànies i amb autors de casa que també han publicat novetat editorial. Entre els primers hi ha Joan Carreras i Maria Barbal, mentre que el toc anoienc el posaran el periodista Oriol Solà i Joan Carlos Borrego i les seves excursions.
D’una banda, el dimarts 24 a les 7, l’escriptor Joan Carreras presentarà la novel·la que li ha valgut l’últim premi Sant Jordi: «L’àguila negra» i que, segons ha comentat en diverses ocasions, retrata la gent normal. En aquest cas, el protagonista normal és un dentista jubilat que decideix saldar deutes amb el passat i marxar a viure a un poble nudista. A través dels seus records el lector viatja al passat més recent de la història del país.
L’endemà dimecres, dia 25, també a les 7, Maria Barbal serà la protagonista d’una nova edició del Club del llibre de la Biblioteca, que arriba de la mà de la Diputació. Coincidint amb els 50 anys de la publicació de «Pedra de tartera», l’escriptora es trobarà amb els participants dels clubs de lectura de les biblioteques d’Igualada i l’Anoia. Barbal també parlarà de la seva darrera novel·la, «En la pell de l’altra», basada en el cas real d’Enric Marco, expresident de l’Amical de Mauthausen que va suplantar la identitat d’un deportat.
Presentacions «de casa»
Després d’haver publicat dos reculls de contes, el periodista igualadí Oriol Solà s’estrena com a novel·lista amb «L’arquitecte dels papers estripats», una història protagonitzada per un singular personatge obsessionat a reconstruir vides a partir de papers estripats que troba per tot arreu. Aquest acte tindrà lloc el divendres, dia 13, a 2/4 de 8 de la tarda. Finalment, la primera ronda de presentacions literàries es clourà amb la proposta excursionista de Juan Carlos Borrega. Es tracta del llibre Anoia: 17 excursions a peu, que es presentarà el dijous 26 a les 7.