La Nit de la Professió reconeix als professionals de la salut de l’Anoia

76

Tots.jpg

La trobada anual dels professionals de la salut de l’Anoia, la Nit de la Professió, ha arribat enguany a la vuitena edició amb rècord de participants. Van ser més de 150 professionals els que es van reunir al Restaurant Mas dels Vivencs de la Pobla de Claramunt per celebrar aquesta vetllada que cada any té tres parts: d’una banda, el reconeixement als professionals que es jubilen, la rebuda als professionals que entren al col·lectiu després de cursar els seus estudis i l’entrega d’una beca formativa de 1.500 euros per part de MIPS Fundació Privada.

Els professionals que aquest any 2015 han rebut l’homenatge de tot el col·lectiu han estat el doctor Josep Zambudio, metge de família a l’Àrea Bàsica d’Igualada urbà i metge de malalts reumàtics en l’àmbit privat, a més d’haver estat al servei de medicina interna de l’Hospital de Sabadell i al Servei de Reumatologia de l’Hospital Clínic de Barcelona. També es va homenatjar al doctor Francesc Vidal, metge especialitzat en anestesiologia que ha exercit a l’Hospital d’Igualada i als seus inicis a la Clínica Teknon de Barcelona, a l’Hospital de Sant Llàtzer de Terrassa i a l’Hospital Clínic. I el tercer reconeixement va ser pel doctor Jesús Domingo Guevara, metge de l’Àrea Bàsica de Piera que també ha exercit a Huesca, Lleida i Torà com a especialista en medicina familiar i comunitària i pediatria.

D’altra banda, la Nit de la Professió va servir, també, per donar la benvinguda a aquells professionals que ja han acabat la carrera i que enceten l’etapa de residents en diferents especialitats als centres de salut de l’Anoia. Són un total de catorze que exerciran en diferents àmbits com el de traumatologia, el de geriatria o l’àmbit de família, entre d’altres.

L’entrega de la beca per una estada formativa que ortorga anualment MIPS Fundació Privada també va ser un dels moments destacats de la Nit de la Professió. La beca és de 1.500 euros i entre tots els projectes presentats, la va guanyar l’igualadí Marc Bausili amb el projecte “Simulació en suport Vital” que realitzarà al Centre de Simulació en l’Àmbit de la Salut 4D Health d’Igualada.
Un any més, l’organització de la Nit de la Professió ha anat a càrrec de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i les Balears i els col·legis oficials de Metges de Barcelona, el d’Infermeres i Infermers, el de Farmacèutics i el de Fisioterapeutes. En les seves intervencions, els representants de cada un dels col·legis van posar en valor la trobada pel que representa a l’hora de vertebrar i posar en contacte els diferents professionals de la salut a l’Anoia. L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, va recordar el pas endavant que la ciutat ha fet, el darrer any, en l’àmbit de la salut amb l’obertura del Centre de Simulació 4D Health i la recuperació dels estudis d’Infermeria al Campus Universitari.