Un cas de bruixeria esdevingut a la Vilanova del segle XVII, Na Jerònima, serà motiu d’una representació

37

Dins el programa cultural de la Festa Major de Sant Hilari s’ha presentat, aquest cap de setmana, una iniciativa cultural de la qual fa dies se’n parla: el projecte Na Jerònima. Un grup de joves, de la mà de Cultura, preparen un espectacle basat en un cas de bruixeria esdevingut a la Vilanova del segle XVII. Aquest diumenge s’ha fet la roda de premsa per presentar alguns dels personatges i també el cartell de l’espectacle que comptarà amb una cinquantena d’actors. Una representació que recull part d’un fet històric del qual se’n conserven els documents de l’acta judicial que va acusar una ciutadana vilanovina de fer pràctiques poc habituals i que aleshores es consideraven de bruixeria.

L’escenificació d’aquesta història es portarà a terme el dia 28 de gener, però el cap de setmana anterior, concretament el pròxim dissabte, 21 de gener, s’ha programat una activitat directament relacionada amb l’obra de teatre. Es tracta d’una visita pel municipi, per explicar i contextualitzar la història. La visita començarà a 2/4 de 12 del matí i el recorregut serà Plaça Castells, carretera de Vilanova, carrer Carreró, plaça Major, carrer Major i església de Sant Hilari.

La representació del dia 28 de gener es farà a la plaça Major, a les vuit del vespre, i els organitzadors han decidit no posar un preu d’entrada i fer taquilla inversa, és a dir que un cop hagi vist l’obra, l’espectador valori els diners que vol aportar pel que ha vist. Es recomana anar ben abrigats!

A banda del col·lectiu de joves i de col·laboradors a títol particular, a l’espectacle també hi participen dues entitats del municipi: els diables Cabrons de Vilanova del Camí i l’escola Artístic que vetlla pels aspectes de l’escenografia i el vestuari.