Estàs pensant en vendre el teu habitatge?
E

19 de maig de 2016

A Igualada i la nostra comarca estem detectant que el mercat immobiliari s’està recuperant. Tipus d’interès més baixos que mai, preus que han tocat fons, recuperació del mercat de lloguer amb bones rendibilitats, situació econòmica més estable i amb expectatives de millora… són factors que afavoreixen que tant inversors com particulars estiguin preparats i motivats per a comprar.

Aquest moviment en el mercat immobiliari s’ha de tenir en compte, sobretot si ets propietari i vols vendre el teu habitatge. Molts propietaris tenen el dubte de si fer-ho sols o acompanyats. Com a professional he de dir que cal tenir en compte que la venda d’un immoble és un procés i cal fer tota una sèrie d’accions amb molta cura.

D’entrada, fixar el preu adequat. És fonamental per establir una estratègia de venda fer una valoració i posar un preu basat en un estudi de mercat amb dades reals d’habitatges venuts a la teva zona. També cal preparar la documentació necessària: cèdula d’habitabilitat, certificat energètic, impostos, subministres… Important fer un bon reportatge de fotos i vídeo. Fer un pla de màrqueting on-line i off-line amb les accions que faràs per diferenciar-te dels teus veïns i que l’habitatge que vols vendre arribi al major nombre de compradors possible. No és suficient en publicar l’immoble als portals immobiliaris amb la gran oferta existent. Filtra les visites per evitar pèrdues de temps. Una vegada trobat el comprador comença la negociació, resolució d’objeccions i l’elaboració d’un contracte d’arres amb una paga i senyal, que inclogui totes les clàusules pactades. I ja de cara a l’últim pas, la signatura de l’escriptura pública de compravenda davant de notari, cal que preparis la documentació, cancel·lació de càrregues com hipoteca o altres, taxació i hipoteca del comprador, despeses, impostos… Com a venedor hauràs de pagar l’impost de plusvàlua municipal i declarar la venda en l’IRPF de l’any vinent.

Aquestes són algunes de les accions que hauràs de fer per vendre casa teva, un procés que demana dedicació. Si vols estar tranquil i acompanyat, pots escollir l’opció d’emprendre el camí amb l’assessorament d’un professional que s’encarregui de tota la gestió, vendre el teu habitatge no serà un viatge en solitari. Molt bona sort a compradors i venedors en aquest viatge apassionant!

Compartir

L'Enquesta

T'atenen en català en els comerços on vas habitualment?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta