Comença el 5è Torneig internacional de tennis Arcadi Manchón a les pistes de Can Passanals
C

20 de maig de 2016

arcadi 1Les pistes municipals de Can Passanals acolliran entre els dies 21 i 29 de maig la cinquena edició del Torneig Internacional de Tennis “Arcadi Manchón”. Aquesta competició, que porta el nom del seu factótum i màxim organitzador, compta també amb el suport de l’empresa Top Tennis i del Club Tennis Montbui. El torneig montbuienc, plenament consolidat, celebra enguany un cinquè aniversari amb diferents novetats. Aquesta competició s’ha convertit en un clàssic del circuit tennístic ATP Future, i continua englobat a la categoria de fins a 10.000 dòlars. El Torneig “Arcadi Manchón” és l’únic torneig “future” que es celebra en pista ràpida arreu de Catalunya.

Cinquè any de torneig

El 5è Torneig Internacional de Tennis Arcadi Manchón es va presentar aquest dimarts en un acte on van ser presents Carles Gómez, entrenador del Club Tennis Barcelona; Jaume Munar, campió d’Espanya júnior i campió de Roland Garros en dobles i que prendrà part en el torneig gràcies a una “Wild Card”; Arcadi Manchón, organitzador i factòtum del torneig; Josep Lluís González, segon Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament montbuienc; Joan Navarro, president de la Federació Catalana de Tennis; el sotsdirector general d’Activitats Esportives i Infraestructures Oriol Marcè i el vicepresident del Club Tennis Montbui Juan Manuel Aguilar.

 

L’acte de presentació va ser conduït magistralment per Joan Vidal, i va començar amb la projecció d’un audiovisual on es repassaven les quatre edicions anteriors del torneig, i que va finalitzar amb dos testimonis de relleu que valoraven positivament el torneig i desitjaven el millor als seus participants: la millor tennista espanyola del moment, Garbiñe Muguruza, i el campió del Món de Motociclisme, el cerverí Marc Márquez. Durant els prolegòmens es va recordar també a alguns dels jugadors que van passar pel torneig montbuienc en les seves primeres edicions com el japonès Taro Daniel o el canadenc Steven Díez. Sense anar més lluny Daniel, el guanyador de la primera edició, és ja el número 87 de l’ATP.

 

Durant la presentación l’entrenador del Club Tennis Barcelona Carles Gómez va valorar positivament que “s’aposti pel tennis de formació i que es pugui dur a terme un gran torneig com el que organitza l’Arcadi Manchón a Montbui”. Gómez, que és l’entrenador de Jaume Munar, un dels atractius del torneig, i un dels principals talents del tennis de base a nivell espanyol, va mostrar-se confiat en el seu jugador i va confiar que el mallorquí –sparring d’entrenaments de Rafa Nadal- pugui dur a terme un gran torneig.

 

arcadi 2El jove jugador mallorquí Jaume Munar també va intervenir, i va agrair els detalls d’organització rebuts. Munar va assenyalar que “vinc amb ganes de fer-ho bé, i estic encantat de poder jugar a Montbui. Aquest torneig és tota una referència entre els tornejos “Future”.

 

La representació municipal en aquesta presentació va anar a càrrec del Segon Tinent d’Alcalde del consistori montbuienc Josep Lluís González –en absència de l’Alcalde Teo Romero-. González va mostrar-se molt orgullós i satisfet perquè “l’esforç de tantes persones tingui la seva recompensa en aquest important torneig, i que es pugui dur a terme en aquestes pistes de Montbui, símbol de la col·laboració entre l’àmbit públic i privat”.

 

Arcadi Manchón, l’organitzador principal i factòtum del torneig va agrair la “confiança dels espònsors, patrocinadors, col·laboradors i de totes aquelles persones que fan possible aquest torneig”. La important tasca de Manchón i el seu equip de col·laboradors ha permès que el torneig s’hagi convertit en tota una referència dins el tennis català. Les activitats paral·leles que es realitzen, i especialmente la difusió del torneig entre els escolars de la Conca d’Òdena és un dels aspectes que va remarcar l’artífex del torneig.

 

El vicepresident del Club Tennis Montbui Juan Manuel Aguilar va remarcar el treball i l’aposta que van fer des del club “per tal de dinamitzar l’esport del tennis, i sobre tot partint d’un treball important amb els més menuts. El torneig és un gran aparador on es poden emmirallar els nostres infants. Des del CT Montbui seguirem treballant per potenciar l’esport del tennis a Montbui”.

 

El president de la Federació Catalana de Tennis Joan Navarro va agrair l’esforç i la implicació de l’Arcadi Manchón i el seu equip, i va assenyalar que “en anys difícils es va engegar aquest torneig, que s’ha pogut consolidar gràcies a un treball constant i molt valuós de tot l’equip organitzador”. Navarro va remarcar que “aquest torneig és l’únic “Future” que fem a Catalunya en pista ràpida, un fet que demostra l’agosarament de l’Arcadi Manchón”.

 

Per últim, el sotsdirector general d’Activitats Esportives i Infraestructures de la Generalitat de Catalunya Oriol Marcè va destacar la tasca emprenedora de l’Arcadi Manchón i va emfasitzar la importància d’activitats com el torneig montbuienc “perquè activitats esportives com aquesta així són petits motorets de dinamització económica. Des de la Generalitat de Catalunya, en aquest momento tan important, estem al costat del món de l’esport, i obrim una línia d’ajuts a aquells emprenedors en l’àmbit esportiu”.

 

Els escolars de la Conca passaran pel torneig

El torneig montbuienc tindrà diferents novetats enguany, com el canvi d’horaris en diversos partits per intentar allargar els partits en horaris de tarda-vespre. Cal dir que la prèvia es durà a terme entre dissabte i diumenge i els partits del quadre final començaran dilluns vinent. Durant els dies previs a la final, entre 1500 i 1800 alumnes de diferents escoles de Montbui i Igualada passaran per les instal·lacions del Club Tennis Montbui.

 

Cal destacar que com cada any s’ha organitzat el sorteig d’un viatge a Londres per a dues persones per assistir a l’Open de Wimbledon. El premi inclou viatge i allotjament, gentilesa d’Agora Destins per a dues persones durant dos diez. Les persones interessades en participar poden adquirir les butlletes al Club Tennis Montbui. El sorteig es celebrarà el diumenge 29 de maig, dia de la final del torneig, i será imprescindible que la persona estigui present aquell dia durant el sorteig.

Compartir

L'Enquesta

T'atenen en català en els comerços on vas habitualment?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta