14.4 C
Igualada
Dissabte, març 6, 2021

Moció de censura davant la recuperació de l’estabilitat política a Vallbona

Vallbona d'AnoiaEl passat dimecres 18 de maig, cinc regidors de l’Ajuntament de Vallbona d’Anoia, van presentar una moció de censura, per tal de destituir l’actual Alcalde de Vallbona, Joan Garcia Semitiel.

La moció, presentada acabades les Festes del Roser, es va entregar signada davant notari, pels tres grups de l’oposició (CIU, PSC i Veïns amb Veu), units per tal d’aturar l’actual govern vallbonenc. En la moció, el pacte dels tres partits proposen Maria Isabel Ferrer Bosch, actual Regidora del PSC a Vallbona, com a Alcaldessa.

La situació política del municipi, des de les passades eleccions del 24 de maig de 2015, semblava que començava a mantenir-se estable, després d’uns mesos d’incertesa política, fins l’acord dels tres partits, en plena celebració del gran èxit de les festes vallbonenques, per part de l’actual govern.

Amb la petició del pacte de partits, l’Ajuntament de Vallbona es veu obligat a convocar un ple per tractar aquesta moció de censura, el proper dilluns 30 de maig de 2016, a les 12 h. El ple és públic, per tant es convida a tothom qui ho desitgi assistir-hi.

Els antecedents

Recordem que en les passades eleccions, els vots a Vallbona d’Anoia es van repartir, quedant: ERC (312 vots), PSC (268 vots), CIU (114 vots) i Veïns amb Veu (85 vots).

ERC com a força majoritària, va perdre un regidor, amb la renúncia del seu cap de llista, Òscar Labraña, el mateix dia de la seva presa de possessió, el passat 13 de juny de 2015.

Amb això, CIU, PSC i Veïns amb Veu van pactar per tal d’investir Alcalde Raül Parramon Junyent, qui per motius personals va renunciar també al seu càrrec, un mes més tard, i va ser Eudald Planella Cutrina (PSC), qui va ocupar l’Alcaldia provisionalment.

El passat 11 de juliol, en un ple extraordinari per a escollir nou Alcalde, Raül Parramon també va renunciar al seu càrrec com a Regidor, i es va escollir Joan Garcia Semitiel Alcalde de Vallbona.

Deu mesos més tard, el pacte de partits que va durar poc més d’un mes a l’Alcaldia, presenten aquesta moció de censura, que es votarà en el proper ple, dilluns 30 de maig.

 

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

S’elabora l’informe comarcal dels objectius de desenvolupament sostenible

El Consell Comarcal de l’Anoia, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, ha elaborat un informe de diagnosi sobre l’aplicació a l’ens comarcal...

Igualada Comerç ja prepara la Botiga al Carrer per aquest mes

Igualada Comerç està treballant des de fa setmanes en una nova edició de la Botiga al carrer per aquest mes de març. Aquesta és...

8-M: Dia Internacional de les Dones

El 8 de març és el Dia Internacional de les Dones, però en coneixem l’origen? Fa anys el 8 de març era més conegut com...

Nova caldera de biomassa forestal al poliesportiu Mont Aqua de Montbui

El poliesportiu Mont Aqua de Santa Margarida de Montbui i el Pavelló esportiu, l’escola bressol El Xic Martinenc i l’escola Jaume Balmes de Sant...

Juan Manuel Castro Prieto: un gran de la fotografia, a l’Estat espanyol, al FineArt 2021

En el marc del FineArt 2021, un amplíssim espai d’exposició, del Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia, acull i fa un...
Compartir