Vilanova del Camí demana solidaritat urgentment en el cas de la Meritxell

420

L’associació “Unidos contra el DIPG” un tumor cerebral molt agressiu, ha fet una crida per ajudar una nena de 12 anys de Vilanova del Camí que pateix aquesta malaltia. El cas de la Meritxell ha arribat aquest cap de setmana, a través de les xarxes socials a moltes persones. A més, des de l’Escola Joan Maragall, on l’alumna estudia 6è de primària, també s’han sumat a la crida i el veïnat, amb el suport de l’Ajuntament i de les entitats, ha posat en marxa diferents accions per recollir diners per aquesta causa.

Des de l’Equip Directiu de l’Escola Joan Maragall ha enviat una circular a les famílies vilanovines i també a les escoles de la comarca, per informar del cas que ja està rebent força mostres de solidaritat.

Des de l’Associació DIPG (tumor de glioma de tronc encefàlic infantil) han demanat la col·laboració de tothom per tal de finançar el tractament compassiu d’aquesta nena a Navarra. El cost total és de 10.500€. Les aportacions es poden fer al número de compte de l’Associació DIPG (Caja Rural – Caixa Popular ES85 3159 0056 1025 5079 0121) amb el concepte “Ayuda para Meritxell”.

Des de l’Escola Joan Maragall, mares i pares s’han organitzat per organitzar diferents punts de recollida de donatius a diferents emplaçaments: el dimarts, es van col·locar a la porta de l’escola i aquest dimecres, estaran a la plaça del Mercat a partir de les 17:30 h. Demà dijous, 7 de juny, a les 13 h tornaran a posar parada davant la porta de l’escola (al carrer Cristòfor Colom) i a les 16:30 h es podran fer aportacions al despatx de l’AMPA. Divendres, 8 de juny, tornaran a posar-se a les 17:30 h, a la Plaça del Mercat.

D’altra banda, l’alcaldessa Noemí Trucharte es va reunir, dilluns, amb la mare de la Meritxell. A nivell particular, juntament amb un grup de veïns, han coordinat diferents accions per contribuir en la recaptació, com ara la compra de 28 guardioles que s’han distribuït entre els comerços locals i l’organització de diferents actes amb la implicació dels clubs esportius.

El Club Esportiu Anoia aprofitarà els dos últims partits de la temporada, aquesta setmana i la propera, per fer el sorteig d’un pernil.

Per la seva banda, el Club Futbol Vilanova, la Peña Bética i la Paz, que ja han acabat la temporada, faran una triangular el dia 16 de juny, durant la qual també faran recaptació per aquesta causa.

I la Peña Madridista de Vilanova del Camí també s’ha sumat a la iniciativa i aprofitarà algun dels actes programats en els dos propers caps de setmana per recollir diners en benefici de la Meritxell.

Per part de l’Ajuntament vilanoví, la regidora de Cultura, Imma González, ha explicat que la manera de col·laborar a nivell municipal serà l’organització d’un espectacle infantil aquest dissabte, 9 de juny, a les 11:30 h, a Can Papasseit. Es tracta de l’actuació de la companyia El Pot Petit. L’entrada costarà 4 € i serà gratuïta per als menors de 3 anys. Tots els beneficis es destinaran al tractament de la nena.