21.2 C
Igualada
Divendres, setembre 18, 2020

Vilanova celebra l’edició del Mulla’t amb un record especial per Dolors Canal

Aquest diumenge 12 de juliol s’ha celebrat a tot Catalunya una nova edició del Mulla’t per l’Esclerosis Múltiple. A la piscina de Can Titó de Vilanova també s’ha pogut seguir la celebració, organitzada per l’Associació Esclerosis Múltiple de l’Anoia (AEMA). En nom de l’entitat, Montse Valentí afirma que estan contents malgrat que aquest ha estat un any ben diferent, sense les activitats lúdiques que es fan cada estiu.

Ni inflables, ni salt simultani, ni persones nedant metres per l’esclerosis. Aquest estiu, la campanya s’ha hagut d’adaptar a les mesures sanitàries per la COVID-19 i ha estat força diferent a la de les edicions anteriors. Es notava també una menor afluència de banyistes a la piscina vilanovina.

Tot i així, el Mulla’t s’ha fet visible i ha estat representat per mitjà de la paradeta de l’AEMA, amb els articles de promoció habituals: tovalloles, bosses, samarretes… amb la imatge, enguany, creada per la dissenyadora Mariona Tolosa Sisteré. Segons afirma Montse Valentí, “la venda ha anat molt bé i la recaptació servirà per ajudar en la investigació de la malaltia”.

Des de l’Ajuntament han col·laborat amb una aportació de 150€ provinents de les entrades adquirides a la piscina municipal. El regidor d’Esports ha donat les gràcies a l’AEMA en nom del municipi, destacant la “tasca de formigueta que, si més no, és importantíssima per anar avançant en la investigació d’aquesta malaltia i en els tractaments que poden fer la vida més fàcil a les persones que la pateixen”.

Aquest any, malgrat que no hi ha hagut salt simultani a la piscina s’ha buscat una activitat alternativa. Així, a les 12 del migdia, tothom ha sortit de l’aigua i s’ha col·locat al voltant de la piscina, guardant les distàncies de seguretat, per compartir el tradicional compte enrere pel Mulla’t i enguany, aixecant els braços en comptes de saltar a l’aigua.

Montse Valentí ha aprofitat per donar les gràcies a Jordi Sanjuán, que enguany s’ha encarregat de l’organització de l’activitat a Vilanova del Camí, de la mà d’altres voluntaris com el Martí, la Rosa, el Pere, la Fina… i tot un equip que ha fet la feina de muntatge. També ha agraït a les persones que han col·laborat d’una manera o altra en aquest Mulla’t, perquè entre tots, diu, “contribuïm a donar a conèixer la malaltia i donar suport a les persones que la pateixen”.

Un record especial a Dolors Canal, la impulsora de l’AEMA a l’Anoia
Sens dubte, aquest ha estat un Mulla’t marcat també per l’absència de Dolors Canal, la impulsora de la creació de l’AEMA a l’Anoia que va morir el desembre de 2019. Com assegura Montse Valentí, des de l’entitat la tenen “sempre present”.

Durant la seva visita, els responsables municipals van fer entrega d’un ram de flors a Jordi Sanjuan, marit de la Dolors. L’alcaldessa Noemí Trucharte va destacar que malgrat les dificultats d’aquest any amb la pandèmia per la COVID 19, “l’esperit del Mulla’t i de l’AEMA continuen ben vius”. I aquesta, va afegir “és una virtut que, en bona part devem a Dolors Canal, una persona que amb la seva energia, positivisme, tenacitat i constància, ha estat durant molts anys l’ànima, el cor i les mans d’aquesta entitat i d’aquest acte”.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Vallbona complementarà les beques del Consell Comarcal per al menjador escolars

L’Ajuntament de Vallbona d’Anoia ha decidit destinar una partida de 1.430 euros per complementar les beques menjador que rebin els alumnes des del Consell...

PDUAECO: cap més conte de fades!

Fa uns tres anys les alcaldies d’Igualada i de Castellolí van intentar que l’empresa xinesa de cotxes elèctrics Thunder Power, amb seu a Hong...

Nou projecte per a la millora de l’espai públic a Sant Martí Sesgueioles

L’Ajuntament de Sant Martí Sesgueioles ha impulsat un projecte d’urbanisme per a la gestió i millora de l’espai públic, equipaments municipals i el seu...

Ricard Fuster: “Teníem moltes ganes de tornar a obrir l’Ateneu Cinema”

El Ricard Fuster és la persona que està al capdavant de l’Ateneu Cinema, que després de sis mesos tancat a causa de la pandèmia...

1983 – L’Ajuntament adquireix l’antiga fàbrica Cal Boyer i Cal Granotes

Durant l’any 1983, l’Ajuntament d’Igualada, amb l’alcalde Manuel Miserachs al capdavant, va comprar l’antiga fàbrica de Cal Boyer i l’adoberia de Cal Granotes, ambdues...
Compartir