8.8 C
Igualada
Diumenge, gener 17, 2021

Vilanova celebra l’edició del Mulla’t amb un record especial per Dolors Canal

Aquest diumenge 12 de juliol s’ha celebrat a tot Catalunya una nova edició del Mulla’t per l’Esclerosis Múltiple. A la piscina de Can Titó de Vilanova també s’ha pogut seguir la celebració, organitzada per l’Associació Esclerosis Múltiple de l’Anoia (AEMA). En nom de l’entitat, Montse Valentí afirma que estan contents malgrat que aquest ha estat un any ben diferent, sense les activitats lúdiques que es fan cada estiu.

Ni inflables, ni salt simultani, ni persones nedant metres per l’esclerosis. Aquest estiu, la campanya s’ha hagut d’adaptar a les mesures sanitàries per la COVID-19 i ha estat força diferent a la de les edicions anteriors. Es notava també una menor afluència de banyistes a la piscina vilanovina.

Tot i així, el Mulla’t s’ha fet visible i ha estat representat per mitjà de la paradeta de l’AEMA, amb els articles de promoció habituals: tovalloles, bosses, samarretes… amb la imatge, enguany, creada per la dissenyadora Mariona Tolosa Sisteré. Segons afirma Montse Valentí, “la venda ha anat molt bé i la recaptació servirà per ajudar en la investigació de la malaltia”.

Des de l’Ajuntament han col·laborat amb una aportació de 150€ provinents de les entrades adquirides a la piscina municipal. El regidor d’Esports ha donat les gràcies a l’AEMA en nom del municipi, destacant la “tasca de formigueta que, si més no, és importantíssima per anar avançant en la investigació d’aquesta malaltia i en els tractaments que poden fer la vida més fàcil a les persones que la pateixen”.

Aquest any, malgrat que no hi ha hagut salt simultani a la piscina s’ha buscat una activitat alternativa. Així, a les 12 del migdia, tothom ha sortit de l’aigua i s’ha col·locat al voltant de la piscina, guardant les distàncies de seguretat, per compartir el tradicional compte enrere pel Mulla’t i enguany, aixecant els braços en comptes de saltar a l’aigua.

Montse Valentí ha aprofitat per donar les gràcies a Jordi Sanjuán, que enguany s’ha encarregat de l’organització de l’activitat a Vilanova del Camí, de la mà d’altres voluntaris com el Martí, la Rosa, el Pere, la Fina… i tot un equip que ha fet la feina de muntatge. També ha agraït a les persones que han col·laborat d’una manera o altra en aquest Mulla’t, perquè entre tots, diu, “contribuïm a donar a conèixer la malaltia i donar suport a les persones que la pateixen”.

Un record especial a Dolors Canal, la impulsora de l’AEMA a l’Anoia
Sens dubte, aquest ha estat un Mulla’t marcat també per l’absència de Dolors Canal, la impulsora de la creació de l’AEMA a l’Anoia que va morir el desembre de 2019. Com assegura Montse Valentí, des de l’entitat la tenen “sempre present”.

Durant la seva visita, els responsables municipals van fer entrega d’un ram de flors a Jordi Sanjuan, marit de la Dolors. L’alcaldessa Noemí Trucharte va destacar que malgrat les dificultats d’aquest any amb la pandèmia per la COVID 19, “l’esperit del Mulla’t i de l’AEMA continuen ben vius”. I aquesta, va afegir “és una virtut que, en bona part devem a Dolors Canal, una persona que amb la seva energia, positivisme, tenacitat i constància, ha estat durant molts anys l’ànima, el cor i les mans d’aquesta entitat i d’aquest acte”.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Vilanova del Camí promou el primer Premi de Narrativa breu

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilanova del Camí juntament amb la Biblioteca de Vilanova del Camí, convoca el primer Premi de Narrativa...

Un projecte anoienc aconsegueix l’aprofitament del pèl animal per a adob

L’empresa igualadina de fertilitzants pel sector agrícola Labin, amb la col·laboració del clúster de la pell, Leather Cluster Barcelona, ha portat a terme un...

Una mica d’història de l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada

La festa dels Tres Tombs a Igualada és una mostra viva de la importància de les celebracions de Sant Antoni en el conjunt...

L’atur a l’Anoia puja dos punts en un any, però la pandèmia fa perdre 10.000 contractes

Les dades de desocupació que ens ha deixat el 2020 no són bones. Podrien ser pitjors, certament, però no són per alegrar-se i conviden...

La Xarxa programa ‘Klé’, un espectacle de teatre visual a l’Ateneu

El proper diumenge dia 17 de gener, a ¼ d’1 del migdia el grup Xarxa Igualada ha organitzat una representació de l’espectacle Klé, un...
Compartir