8.8 C
Igualada
Diumenge, gener 17, 2021

Creu Roja Anoia comença la campanya de prevenció enfront possibles onades de calor

Dins dels projectes de promoció de la Salut que duu a terme Creu Roja a l’Anoia, en conveni amb l’Ajuntament d’Igualada, en breu s’iniciarà la difusió de consells a través de les xarxes socials, per tal que la població més vulnerable minimitzi els efectes de la calor durant aquest estiu.

Les altes temperatures poden tenir una sèrie d’efectes negatius sobre la nostra salut com rampes, deshidratació, insolació o cops de calor, que són especialment preocupants a la població infantil i persones grans.

Els efectes adversos de les onades de calor es poder prevenir seguint uns senzills consells plens de sentit comú, que es poden combinar amb els consells per protegir-se de la COVID-19 com els següents:

– Mantenir-se allunyat de la calor: evitar sortir i realitzar activitats extenuants durant els moments més calorosos del dia. Mantenir-se a l’ombra, no deixar als infants dins dels vehicles estacionats i, si és necessari i possible, passar 2-3 hores del dia en un lloc fresc mentre respecta la distància física d’1 metre i mig.

– Mantenir la llar fresca: utilitzar l’aire nocturn per refredar la llar. Reduir la càrrega de calor dins de casa durant el dia utilitzant persianes i apagant el major nombre possible de dispositius elèctrics.

– Mantenir el cos fresc i hidratat: Utilitzar roba lleugera i llarga, beure aigua regularment, evitant les begudes ensucrades, alcohòliques o amb cafeïna. Preparar menjars lleugers que ajudin a recuperar les sals perdudes per la suor (amanides, fruites, verdures, gaspatxo o sucs).

– Si hem d’estar a l’exterior, cal procurar estar a l’ombra, utilitzar roba lleugera i de color clar, protegir-se del sol, utilitzar barret i protector solar. També cal utilitzar calçat fresc, còmode i que transpiri.

– Si té problemes de salut, el millor és consultar amb el seu metge sobre quines mesures suplementàries cal adoptar si pateix alguna malaltia de risc.

Per rebre més consells, des de Creu Roja faciliten aquest enllaç perquè puguis establir els teus reptes saludables.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Vilanova del Camí promou el primer Premi de Narrativa breu

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilanova del Camí juntament amb la Biblioteca de Vilanova del Camí, convoca el primer Premi de Narrativa...

Un projecte anoienc aconsegueix l’aprofitament del pèl animal per a adob

L’empresa igualadina de fertilitzants pel sector agrícola Labin, amb la col·laboració del clúster de la pell, Leather Cluster Barcelona, ha portat a terme un...

Una mica d’història de l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada

La festa dels Tres Tombs a Igualada és una mostra viva de la importància de les celebracions de Sant Antoni en el conjunt...

L’atur a l’Anoia puja dos punts en un any, però la pandèmia fa perdre 10.000 contractes

Les dades de desocupació que ens ha deixat el 2020 no són bones. Podrien ser pitjors, certament, però no són per alegrar-se i conviden...

La Xarxa programa ‘Klé’, un espectacle de teatre visual a l’Ateneu

El proper diumenge dia 17 de gener, a ¼ d’1 del migdia el grup Xarxa Igualada ha organitzat una representació de l’espectacle Klé, un...
Compartir